Чого чекає від комп’ютера школяр і студент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дізнався у школярів і студентів, з якими комп’ютерами їм зручніше. Розповідаю підписникам і читачам блогу. Попереду новий навчальний рік. Не помиляємося при виборі навчального компа. Не переплачуємо за порожні навороти.

Молодша школа

Молодшим школярам простіше з сенсорним екраном. І неважливо – наворочений останній iPad чи бюджетний планшет з Android. П’ятирічний син приятеля ще в дитячому садку. Сам вмикає і вимикає звук. Багато дорослих навіть не знають, що так можна – приглушити звук. А малюк знає. Якщо прикупити до планшетного комп’ютера чохол із клавіатурою, виходить повноцінний ноутбук з Андроїдом.

Старші діти розбираються в компах краще за дорослих. Дев’ятирічній племінниці колеги віддали дуже старий ноут з Windows XP. Незадоволена. Місця на 32 ГБ диску мало. І комп повільний. Дівчинка тямуща. Захоплюється математикою і бере дистанційні уроки гітари. Купили їй дешевий планшет – сподобався. Дітям важливо, щоб звук був якісний. Адже сучасні учні дивляться навчальні відео в YouTube. Багато хто навчається онлайн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

4-11 класи

Восьмикласники мріють про геймерський ПК або ноут. Щоб можна було підключити великий монітор. І запускати відеоігри 120 кадрів на секунду. Але відповідальні діти й самі розуміють різницю між “хочу” і “треба”. Для навчання потрібен ноутбук із діагоналлю екрана 14-15″. Щоб Chrome не гальмував. А відео йшло без зависань. Оперативної пам’яті не менше 4 ГБ. Краще – 8 гігабайт. Велика відстань між клавішами – добре. Адже друкувати доводиться багато.

Університет

У студента вишу вимоги до ноутбука залежать від спеціальності. Якщо треба запускати інженерний софт або ПЗ для відеомонтажу – потрібен комп із продуктивним процесором. Тонкий і легкий, щоб зручно було носити на заняття. Для дистанційного навчання потрібні якісна камера, мікрофон і динаміки. Після повернення до очного навчання онлайн заходи залишаються. Знайомий студент каже: через низьку якість звуку важко концентруватися на занятті. Неможливо нормально спілкуватися з викладачем та одногрупниками. Майбутньому інженеру та ІТ-фахівцю потрібен такий самий комп, як і професіоналу, що відбувся. Вчитися треба на сучасних версіях програм.

Художнику і дизайнеру комфортніше з великим планшетом. Перша вимога до девайсу – продуктивний графічний процесор. Потрібен і стилус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.