Чи варто заряджати смартфон до 100%

Згодом акумулятор телефону зношується і починає тримати все менше заряду. Фахівці, які працюють у сервісних центрах, не рекомендують заряджати телефон повністю. Замість цього вони знайшли чудові способи, які допомагають акумулятору жити довше, ніж зазвичай.

Правило 80/40

Це чудова порада, яка допоможе батареї жити довше. Вона полягає в тому, щоб заряджати телефон до 80 %. Як тільки заряд опускається до 40%, знову ставте пристрій на підзарядку. Якщо Ви витрачаєте дуже багато заряду за день, то використовуйте powerbank.

Не вірте ефекту пам’яті, що нібито якщо тримати заряд акумулятора тільки в цьому діапазоні, то він втратить ємність і залишиться в цих межах. Літій-іонні акумулятори завжди “пам’ятають” свою початкову ємність, проте повний заряд до 100% і повний розряд до 0% вкрай негативно впливає на їхній термін служби.

Не використовуйте телефон під час заряджання

Використання смартфона під час заряджання створює навантаження на акумулятор і “заплутує” батарею, створюючи міні-цикли, під час яких частини батареї постійно циклюються і зношуються. Також Ви, напевно, помічали, що під час одночасного використання та заряджання смартфона він починає нагріватися, а тепло – це один із головних ворогів батареї.

Контролюйте температуру смартфона

Не допускайте, щоб на телефон потрапляли прямі промені сонця. Це нагріває пристрій і деформує батарею.

До речі, холод теж не йде на користь. Тому взимку на вулиці краще не тримати смартфон у зовнішніх кишенях, а прибирати ближче до тіла. Заряджати телефон, що розрядився на холоді, варто після того, як він досяг кімнатної температури.

Використовуйте оригінальні зарядні пристрої

Ми прекрасно розуміємо, що оригінальні зарядки коштують сьогодні шалених грошей. Але хоча б не купуйте прям супер-дешеві! Дуже дешеві зарядні пристрої часто дають занадто високу, або занадто низьку напругу. Це безпосередньо впливає на батарею і її працездатність.

Висновок

Заміна батареї у смартфона – зайва трата часу і грошей. Не факт, що телефон після цього не стане працювати гірше. Вона є дуже цінною частиною телефону, яку варто берегти. Користуючись цими нехитрими правилами, ви збережете життя не тільки акумулятору, а й своєму смартфону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.