Де в будинку найкраще розмістити Wi-Fi роутер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У наш час складно уявити собі будинок без доступу до інтернету. Мережа об’єднує людей, дає нові можливості та дає змогу залишатися на зв’язку з близькими, а також просто приємно проводити час. Ось чому сьогодні все більше і більше домогосподарств використовують бездротову мережу. Гарне інтернет-з’єднання забезпечує роутер – невеликий пристрій, що дає змогу підключатися до мережі за допомогою Ethernet-кабелю і використовувати бездротову мережу, тобто популярний Wi-Fi.

Відповідні налаштування роутера дадуть змогу використовувати його по максимуму. Як правильно розмістити WiFi-роутер, щоб поліпшити сигнал і тим самим збільшити дальність дії WiFi у вашому домі? Чи має значення його розміщення в просторі для ідеального покриття сигналу? Як правильно встановити WiFi-роутер, якщо ви хочете підключити більше пристроїв? Подивіться, як знайти найкраще місце для нього!

Де найкраще розмістити вдома Wi-Fi роутер?

Багато хто задається питанням, де розмістити роутер вдома. Перш ніж відповісти на це запитання, непогано було б ознайомитися із загальною конструкцією цього пристрою і принципом роботи. Маршрутизатор дає змогу провайдеру передавати сигнал, що дає можливість підключатися як до бездротового, так і до дротового Інтернету.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сигнал роутерів може змінюватися, а електромагнітні хвилі, що поширюються, можуть блокувати стіни та інші пристрої в квартирі або будинку, такі як телевізор, холодильник, мікрохвильовка, тому потрібно орієнтуватися на це під час вибору місця. Ось чому так важливо правильно розмістити роутер і підібрати таке обладнання, яке найкраще працює в цьому будинку або квартирі. Само собою, що чим новішому стандарту відповідає маршрутизатор, тим більше пристроїв ви зможете підключити через WiFi.

Роутер добре ставити в центрі квартири або будинку, тому що стіни блокують сигнал. Завдяки цьому потужність сигналу буде легко поширюватися по всій площі. Виробники роутерів завжди вказують у своїх специфікаціях, якими є мінімальна та максимальна дальність і покриття пристрою.

Чого слід уникати під час розміщення WiFi-роутера?

Пам’ятайте, що маршрутизатор є електричним пристроєм і його слід захищати від перегріву. Тому не розміщуйте пристрій у безпосередній близькості від інших пристроїв (через тепло, що виділяється, і той факт, що це може вплинути на сигнал). Також не варто закривати роутер у тісних шафах або під столом. Також буде поганою ідеєю поставити роутер на підвіконня, де він може нагріватися від сонця. У безпосередній близькості від роутера не повинно бути ніяких електричних пристроїв, які можуть створювати перешкоди сигналу.

Також намагайтеся не розміщувати роутер між товстими стінами, які точно заважатимуть проходженню сигналу. Якщо ви часто користуєтеся інтернетом у вітальні, то варто поставити роутер саме туди. Також заведено встановлювати маршрутизатор у домашньому офісі, щоб можна було підключитися до мережі за допомогою коротшого кабелю Ethernet.

За добре спроектованої мережі користуватися інтернетом простіше, навіть якщо ноутбук або смартфон не перебувають на тому самому поверсі будинку, що й роутер. Перед купівлею відповідного пристрою обов’язково ознайомтеся зі специфікаціями виробника, оскільки різні маршрутизатори можуть мати різну потужність сигналу Wi-Fi.

Де ідеально розмістити роутер у будинку і де у квартирі, якщо ви хочете покрити сигналом усю площу?

Якщо у вашому будинку кілька поверхів, то краще розмістити роутер у просторі для підключення так, щоб він розташовувався на середньому поверсі або на тому поверсі, де ви хочете найчастіше користуватися інтернетом.

Усе ускладнюється, коли квартира або будинок великі. Якщо сигнал Wi-Fi не досягає кожної кімнати рівномірно, рекомендується придбати підсилювач сигналу Wi-Fi, який забезпечить хороше покриття мережі. В особливих випадках ви можете вибрати другий маршрутизатор або підсилювач сигналу для вашого комп’ютера або ноутбука. Звісно, важливо використовувати справді хороший WiFi-роутер, який забезпечить сигнал і високу швидкість інтернету по WiFi.

Як направити антени роутера Wi-Fi на сильніший сигнал?

Важливо не тільки розташування Wi-Fi роутера, а й напрямок антен. Оптимальне налаштування антен таке, що домашнє Wi-Fi з’єднання досягає декількох кімнат і кожного користувача. Розташування роутера багато в чому визначатиме розташування антен.

Різні моделі роутерів можуть мати різну кількість антен. В асортименті магазинів є моделі з різною кількістю антен, наприклад, одна, дві, три і більше.

В одноповерховому будинку або у квартирі антени розташовують вертикально. Вертикально розташована антена має кращий сигнал і дасть вам змогу розширити радіус дії вашої бездротової мережі Wi-Fi. У багатоповерховому будинку половину антен потрібно спрямувати вертикально, а інші антени горизонтально. Завдяки чому сигнал охоплює поверх нижче і вище, і поширюється далі на всі поверхи.

На якій висоті доцільно розміщувати роутер?

Для цього немає правила. Важливо, щоб на шляху проходження сигналу було якомога менше пристроїв. Ви можете поставити маршрутизатор на землю або підвісити його. Його часто розміщують на столах або шафах. Гарне місце для роутера, безсумнівно, комод у вітальні. Вітальня зазвичай є головним приміщенням кожного будинку.

Чи можна повісити Wi-Fi роутер на стіну?

Під час планування домашньої мережі Wi-Fi рекомендується заздалегідь спланувати її розташування. Якщо вам не подобається ідея ставити його на низьку шафу або комод, ви можете повісити маршрутизатор, наприклад, на стіну. Роутер, підвішений на стіні, гарантує легкий доступ до нього, а також можливість зберігання кабелів у стіні або плінтусах. Це також гарне рішення, наприклад, для високопродуктивних маршрутизаторів.

Підвішування роутера не погіршить або не поліпшить його роботу. Розташування антен також істотно не відрізняється від розташування розташованої на корпусі. Багато користувачів віддають перевагу підвісному роутеру, тому що до нього простіше під’єднувати інші пристрої або економити неестетичні кабелі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.