Технології, які не прижилися в смартфонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо порівняти старі моделі смартфонів із сучасними, то можна побачити нереальну кількість відмінностей. Зрозуміло, що з часом вони вдосконалювалися і продовжують регулярно вдосконалюватися, обростаючи новими і корисними функціями та технологіями.

Що ж втратили смартфони і чого вони рано чи пізно позбудуться після того, як з’являться технології, за допомогою яких можна буде впроваджувати нові функції в моделі всіх цінових категорій?

Відкрита операційна система

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ідея відкритої операційної системи в цих гаджетах за фактом уже вважається мертвою. А все тому, що ОС було спрощено до такого рівня, що для її використання немає необхідності втручатися в код. А це означає, що, якщо раніше, коли смартфон був комунікатором, то “влізти” в кодову систему могли тільки “досвідчені” профі.

Апаратні кнопки

У так звану епоху старих смартфонів рівень розвитку сенсорної панелі був настільки низьким, що апаратні кнопки були обов’язковим елементом. А були й такі моделі, наприклад, Symbian, де і зовсім сенсорного екрана як такого і не було.

Але, як відомо, технології не стоять на місці і постійно перебувають у прогресі, тому з часом потреба в наявності апаратних кнопок просто відпала. Щоправда, не відразу. Деякі виробники ще намагалися випускати нові моделі з клавіатурою, але вони вже практично не користувалися попитом.

Тачпад і трекбол

Сьогодні практично сто відсотків усіх маніпуляцій, за допомогою яких можна керувати смартфоном, робиться за допомогою сенсорної панелі. І це дійсно максимально практично, просто і функціонально. Щоправда, якість сенсора в багатьох випадках залишала бажати кращого. Виробники почали розробляти додаткові технології, щоб вирішити проблему. В результаті цього, зі смартфона було “ліквідовано” тачпад, оскільки він вимагав багато місця для розміщення, та й точність так званого сенсорного попадання далеко не завжди була вищою.

Потім були трекболи, у яких потенціал був трохи вищим. Обумовлено це було відмовою від фізичного управління і впровадженням оптичного. У ці трекболи було вкладено чимало сил, витрачено чимало часу і коштів, але і ця ідея пізніше була забута. І все тому, що з’явився графічний інтерфейс, який був найоптимальнішим для використання можливостей екрану.

Стилус

Користувачі смартфонів марки Samsung обурюються. Ну, як так вийшло, адже стилус включений у флагманську модель цієї фірми. А якщо подивитися з іншого боку, чи то пак неупереджено? Більшість із тих, хто віддав перевагу Galaxy Note, вибрали його вже точно не за те, що в ньому присутній стилус.

По суті, цікавий і корисний він тільки тим, хто працює, як то кажуть, “на ходу” або працює в дизайнерській галузі. На думку експертів, стилус, звісно ж, найближчим часом не зникне, але й великим попитом навряд чи користуватиметься.

Інфрачервоний передавач

Дистанційне (бездротове) керування іншими пристроями за допомогою телефону було розроблено задовго до появи самих смартфонів. І найцікавіше, що ця технологія використовується і в сучасний час. Щоправда, найперший тип управління через інфрачервоний передавач уже давно не застосовується. Так, зараз ще можна зустріти його в деяких моделях, проте більшість уже повністю від нього відмовилася. Ця технологія, можна сказати, канула в лету.

Радіоприймачі та TV-тюнери

Напевно багато хто бачив підробки iPhone, які випускаються китайськими виробниками. Раніше, та, втім, і зараз, у таких телефонів є антена і вбудований ТВ-тюнер. У жодного зі смартфонів, що випускаються Apple, подібних функцій ніколи не було. З розвитком стрімінгових сервісів і поява доступного швидкісного інтернету призвели до того, що ці функції перестали бути актуальними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.