Чому варто завантажувати Windows тільки з офіційного сайту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо повернутися у двохтисячні, то у користувачів не було проблем із тим, де взяти ОС Windows для інсталяції. Практично в кожного профі був у наявності диск із завантаженою операційною системою. Трохи пізніше ОС завантажували на флешку з різних торрент-сайтів або вільно купували диски у звичайному кіоску.

А як же ліцензія? По суті, ніяк, оскільки про неї ніхто навіть не замислювався. Сьогодні, в принципі, мало що змінилося, оскільки нелегальний дистрибутив ОС і зараз доступний на різноманітних софт і торрент-сайтах. Ось тільки чому люди, які на “ти” з комп’ютерами, стверджують, що краще завантажувати Windows з офіційного сайту?

Відповідь на поверхні

Почнемо з того, що на таких сайтах може бути викладено все що завгодно. Тобто не виключено, що так званий “автор” не “підкине” туди якийсь вірус, рекламу або ж шкідливу програму. І пояснюється це дуже просто: людині просто потрібно якимось чином отримати вигоду від своєї так званої “роботи”. Ба більше, “покупець” піратських ОС ризикує разом із програмним забезпеченням встановити якийсь активатор або програму-креакер, які не менш небезпечні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше компанія Microsoft забороняла безкоштовно встановлювати свою ОС російським користувачам. Однак пізніше змінила політику і дозволила легально завантажувати Windows, щоб не “плодити” ще більше піратських версій.

Так, у придбанні офіційної операційної системи зараз є складнощі. Для її купівлі необхідна карта закордонного банку. Ще як варіант: шукати по спеціалізованих магазинах коробкові версії, які призначені для інших країн.

Важливий нюанс

Багато новачків, та й профі, в принципі, теж, звертають увагу на так звані “полегшені” версії ОС, які пропонуються відомими авторами. Однак цікаво те, що їх самостійно може зробити будь-який користувач, який, як кажуть, “шарить” у комп’ютерах. Для цього достатньо лише знати певні інструкції.

Висновок напрошується сам собою. Щоб уникнути проблем під час роботи комп’ютера, краще завантажувати ОС тільки з офіційного сайту. Це єдиний варіант, який дає можливість встановити на свій ПК перевірену операційну систему без вірусів та інших “шкідників”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.