Заряджаємо смартфон усю ніч: наскільки це небезпечно

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Радієте, що розетка розташована поруч із ліжком? Не поспішайте залишати телефон заряджатися, поки ви спите. Нічна зарядка може бути небезпечною для вашого гаджета. Чим цей процес шкодить телефону і як справлятися з наслідками, розповідаємо в нашій статті.

Реклама

Чи небезпечна нічна зарядка для телефону?

Думки діляться на два табори. З одного боку, ніч – це чудова можливість для заряджання мобільного пристрою, а з іншого – вважається, що це шкодить смартфону.

Ми дотримуємося другої точки зору: за тривалий період мобільник встигає зарядитися до 100%, і якщо мережевий адаптер під’єднано до повністю зарядженого смартфона, то це може змінити хімічний склад батареї.

Тому відповідь на запитання “чи можна заряджати телефон всю ніч?” буде такою – краще цього не робити.

Чому нічна зарядка може бути небезпечною?

Що буде, якщо заряджати телефон вночі? Головний недолік – це перегрів гаджета. Коли мобільник отримує максимум заряду, акумулятор витрачає надлишкову потужність, а виділяється вона у вигляді тепла. Це призводить до зменшення ємності батареї і скорочує термін служби смартфона.

Виробники телефонів можуть захищати гаджети від перезаряду, але потрібно бути впевненими, що в будинку немає стрибків напруги, а зарядний пристрій працює справно.

Чи шкодить смартфону швидка зарядка?

Швидка зарядка – технологія, що дає змогу оперативно зарядити ваш смартфон. Річ у підвищеній потужності струму, яка надходить через особливий адаптер.

За допомогою швидкої зарядки дійсно можна оперативно заповнити відсоток батареї. Але користі це не принесе. Швидка зарядка призводить до небажаного перегріву акумулятора, підвищує ризик вибуху або загоряння літієвих елементів.

Тому необхідно уважно користуватися зарядками для мобільників і намагатися не залишати смартфон у мережі на ніч. А якщо прийшов час замінити роз’єм живлення або акумулятор – звертатися до фахівців компанії Pedant.

Сервіс займається ремонтом смартфонів телефонів у 122 містах Росії. Діагностика проводиться безкоштовно, а всі послуги здійснюються в короткі терміни. Наші майстри не тільки виправлять всі неполадки, а й дадуть рекомендації для безпечного використання гаджетів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ