Статті

Названо 7 способів продовжити життя батареї смартфона

Share
Час читання: 2 хв.

Щоб не залишитися до кінця дня з 5% батареї, спробуй дотримуватися таких нехитрих правил.

Правило 1. Воно справедливе для iOS: не варто постійно вивантажувати невикористовувані додатки. Ба більше, ти тільки робиш гірше, про це навіть писав технічний директор Apple, відповідаючи на пряме запитання про вивантаження додатків.

У випадку з Android може працювати і зворотне правило, але через неймовірну фрагментацію платформи дати конкретну пораду неможливо: все залежить від пристрою, виробника, версії Android і прямоти рук розробника застосунку.

Правило 2. Періодично перезавантажуй або повністю вимикай телефон. І на iOS, і особливо на Android бувають завислі системні процеси, збираються кеші, глючить пошукова індексація. Усі ці процеси можуть невиправдано витрачати батарею. Тому раз на пару днів просто перезавантажуй смартфон.

Правило 3. Не давай своєму телефону розрядитися повністю. З часів старих технологій батарей залишився трюїзм про те, що батареї можна “тренувати”, покращуючи таким чином продуктивність. Фахівці й тоді це піддавали сумніву, а на сучасні літій-полімерні батареї це точно не поширюється. А ось повна розрядка тільки прискорює витратний цикл зносу батарей.

Правило 4. Залишай смартфон на ніч увімкненим у мережу. Ще одна байка, справедлива для технологій, що давно пішли на пенсію. Твердження, що струм, який постійно протікає через елементи батареї, з часом погіршує її ємність, абсолютно правильне. Однак воно не є секретом і для розробників електронних пристроїв, які років десять тому навчилися при 100%-му заряді відключати батарею від живлення.

Правило 5. Якщо в тебе смартфон з OLED-екраном (нові Samsung Galaxy, iPhone X і Xs тощо), то пікселі на ньому світяться самі по собі, а не підсвічуються бічними лампами, як на LCD. Тому, чим яскравіші пікселі, тим більше споживає енергії смартфон. Для економії використовуй темні теми додатків і чорне тло робочого столу. До речі, приріст тривалості роботи вельми помітний.

Правило 6. На продовження третього правила: жодного ефекту пам’яті у сучасних батарей не існує, тому можеш вмикати його на підзарядку хоч на 45%, хоч на 73% батареї. І немає абсолютно нічого поганого у використанні смартфона, коли він заряджається, навіть не від потужної зарядки.

Правило 7. Найбільша витрата батареї у смартфона відбувається в зонах поганого прийому сигналу мережі. Причому будь-якої: і стільникової, і Wi-Fi. За низької якості сигналу смартфони починають посилювати власні передавачі, щоб зберегти з’єднання. І найчастіше це відбувається в метро. Просто став “Авіарежим” на час подорожі в підземці. І нехай увесь світ зачекає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Canalys опублікував новий рейтинг продажу повністю бездротових навушників

    У першому кварталі 2024 року компанія Canalys опублікувала список найбільших поставок бездротових навушників в материковому…

    26.06.2024

    Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

    Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання…

    26.06.2024

    Оновлення прошивки для AirPods та Beats усувають критичну проблему безпеки

    Оновлення прошивки для навушників AirPods і Beats вирішує важливу проблему безпеки, яка може дозволити шахраям,…

    26.06.2024

    Google вирішила прибрати нескінченну прокручування результатів пошуку

    Google прийняла рішення припинити використання функції безкінечної прокрутки у своїх пошукових результатах. Ця функція, схожа…

    26.06.2024

    Samsung оголосила дату презентації нових складних смартфонів

    Компанія офіційно анонсувала свій майбутній Galaxy Unpacked за допомогою відеотизера, в якому також відкрила можливість…

    26.06.2024

    Новий флагманський Sony Xperia: що очікує користувачів

    Нещодавно в мережі з'явилися витоки нової моделі Xperia, яка призначена виключно для японського ринку. Це…

    26.06.2024