Як зрозуміти, що ваш смартфон зламали: названо ознаки які одразу кидаються в очі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На планеті понад 4 млрд. користувачів мобільних телефонів, тому способи злому таких пристроїв удосконалюються постійно. Хакери вигадують витончені методи, що дають їм змогу отримувати доступ до даних. І часто власники не розуміють, що їхній смартфон уже перебуває під чужим контролем.

Далі зібрано найочевидніші ознаки злому телефонів. При їх виявленні слід діяти обережно: не можна на девайсі вводити облікові дані для сайтів, зберігати файли з паролями та іншою конфіденційною інформацією.

Занадто великий мобільний трафік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ліміт мобільного інтернету швидко закінчується або спостерігається велика витрата гігабайт, то варто задуматися. Можливо, смартфон підключений до прихованих операцій: використовується в майнінгу, передає дані, збирає інформацію тощо.

Прискорений розряд батареї

Перша і друга причини нерідко пов’язані. Якщо потужності смартфона використовуються незалежно від бажань власника, то це неминуче призводить до швидкого розряду акумулятора. Також іноді прискорена витрата енергії пов’язана з роботою великої кількості додатків у фоновому режимі. Тому потрібно перевірити приховані процеси.

Сильне нагрівання корпусу

Перш ніж бити на сполох, потрібно вимкнути зарядний пристрій, а також зупинити енергоємні додатки та ігри. Якщо після цього перегрів збережеться, то напевно в смартфоні працює шкідливе ПЗ. Воно вимагає багато ресурсів, тому апарат гріється.

Невідомі програми та спливаючі вікна

Коли на робочому столі з’являються нові значки додатків, варто задуматися. Найчастіше хакери маскують вірусне ПЗ під звичайні ярлики: погода, затори на дорогах, новини тощо.

Ще одна характерна ознака зараження – періодично спливаючі вікна сайтів категорії “18+”. У таких вікнах не можна робити жодних дій або погоджуватися на закриття за умови оформлення підписки тощо.

Неконтрольовані дії

Якщо пристрій видає різні звуки без попередніх команд, то в ньому напевно йдуть приховані процеси. Варто перевірити всі запущені програми на предмет роботи незвичайних програм.

Висновок

У разі виявлення однієї або декількох ознак, слід віддати смартфон до сервісного центру або зробити скидання налаштувань. Самостійне видалення програм може виявитися неефективним і тільки погіршить ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.