Статті

Чому не варто довіряти антивірусу з постійним захистом

Share
Час читання: 2 хв.

Під час роботи за комп’ютером важливо відчувати себе в безпеці. Антивірусні рішення з постійним захистом і безліччю різних модулів протекції дають таке відчуття. Але насправді воно помилкове і може серйозно нашкодити!

Коли ви встановлюєте антивірус з комплексним захистом, то підсвідомо вважаєте себе в безпеці і легко можете втратити пильність. У реальності ситуація така, що нові загрози з’являються набагато раніше, ніж ваші оборонні системи вчаться їх знаходити й усувати. Тому дуже висока ймовірність того, що ви підхопите вірус або натрапите на шахраїв. При цьому ви вважатимете себе під захистом, а антивірусні системи ніяк не відреагують.

Позбавляємося помилкового почуття захищеності

Не довіряйте антивірусу. Вважайте, що його немає і ви самі собі по собі. Ставтеся до всього з підозрою, будьте трохи параноїком. Так ви зможете тримати себе в тонусі і бути завжди напоготові.

Перевіряємо файли на віруси

Після скачування або отримання будь-якого файлу з інтернету обов’язково перевірте його на сервісі VirusTotal. Ваш захист міг помилитися, а сервіс перевірить усіма ключовими антивірусними сканерами відразу і видасть загальний вердикт.

Не забувайте періодично перевіряти свій комп’ютер антивірусними сканерами від стороннього виробника (відмінного від творця вашого захисту). Здебільшого вони абсолютно безкоштовні. Наприклад, Avast.

Захищаємося в інтернеті

Незважаючи на те, що браузери зараз так само навчилися захищати користувачів від різного нехорошого контенту в мережі, покладатися на них так само не варто. Алгоритми частенько дають збій. Вони можуть як пропустити явні загрози, так і блокувати абсолютно нешкідливі файли.

Головне правило одне – бути пильним і трошки параноїком. Сумнівайтеся у всьому, що бачите. Відвідуйте тільки перевірені ресурси і в жодному разі не передавайте жодних особистих даних невідомим особам, доки не впевнитеся в їхній порядності.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    iPhone 17 Pro отримає нові кнопки гучності та кнопку дії

    Новий iPhone 16 тільки почав продаватися, а вже з'явилися цікаві новини про новий iPhone, який…

    01.10.2024

    Xiaomi презентувала Redmi K70 Extreme Edition: 25 ГБ ОЗП та 1 ТБ пам’яті

    Xiaomi випустила нову версію свого флагманського смартфона Redmi K70 – Extreme Edition. Головна особливість цієї…

    01.10.2024

    В мережу потрапили якісні рендери Google Pixel 9a

    Основні моделі смартфонів лінійки Google Pixel 9 вже представлені, наступною моделлю стане бюджетний Pixel 9a.…

    30.09.2024

    Тест швидкості зарядки iPhone 16 Pro Max: що міф, а що правда

    У світі технологій часто трапляється так, що очікування не відповідають реальності. Це вкотре підтвердилося з…

    30.09.2024

    Користувачі PlayStation 5 скаржаться на рекламу в інтерфейсі консолі

    Нещодавнє оновлення для PlayStation 5, випущене у вересні, додало персоналізований простір Welcome Hub з новими…

    30.09.2024

    Ціна на флагманські смартфони може зрости через дорогі процесори

    У жовтні Qualcomm і MediaTek представлять свої нові флагманські процесори для смартфонів - Snapdragon 8…

    30.09.2024