Чому не варто довіряти антивірусу з постійним захистом

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Під час роботи за комп’ютером важливо відчувати себе в безпеці. Антивірусні рішення з постійним захистом і безліччю різних модулів протекції дають таке відчуття. Але насправді воно помилкове і може серйозно нашкодити!

Реклама

Коли ви встановлюєте антивірус з комплексним захистом, то підсвідомо вважаєте себе в безпеці і легко можете втратити пильність. У реальності ситуація така, що нові загрози з’являються набагато раніше, ніж ваші оборонні системи вчаться їх знаходити й усувати. Тому дуже висока ймовірність того, що ви підхопите вірус або натрапите на шахраїв. При цьому ви вважатимете себе під захистом, а антивірусні системи ніяк не відреагують.

Позбавляємося помилкового почуття захищеності

Не довіряйте антивірусу. Вважайте, що його немає і ви самі собі по собі. Ставтеся до всього з підозрою, будьте трохи параноїком. Так ви зможете тримати себе в тонусі і бути завжди напоготові.

Перевіряємо файли на віруси

Після скачування або отримання будь-якого файлу з інтернету обов’язково перевірте його на сервісі VirusTotal. Ваш захист міг помилитися, а сервіс перевірить усіма ключовими антивірусними сканерами відразу і видасть загальний вердикт.

Не забувайте періодично перевіряти свій комп’ютер антивірусними сканерами від стороннього виробника (відмінного від творця вашого захисту). Здебільшого вони абсолютно безкоштовні. Наприклад, Avast.

Захищаємося в інтернеті

Незважаючи на те, що браузери зараз так само навчилися захищати користувачів від різного нехорошого контенту в мережі, покладатися на них так само не варто. Алгоритми частенько дають збій. Вони можуть як пропустити явні загрози, так і блокувати абсолютно нешкідливі файли.

Головне правило одне – бути пильним і трошки параноїком. Сумнівайтеся у всьому, що бачите. Відвідуйте тільки перевірені ресурси і в жодному разі не передавайте жодних особистих даних невідомим особам, доки не впевнитеся в їхній порядності.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ