Статті

Чому смартфон став довше заряджатися: топ-5 причин

Share
Час читання: 2 хв.

Причина довгого заряджання не завжди пов’язана з тим, що в гаджеті зносився акумулятор. Часом користувачі самі уповільнюють цей процес, навіть не підозрюючи цього.

Іноді виникає ситуація, коли смартфон починає розряджатися дуже швидко, хоча він куплений був не так давно. І навіть після “нічної зарядки” пристрій на ранок заряджений тільки наполовину.

Якщо ви помітили, що ваш смартфон заряджається повільніше, ніж зазвичай, причини цього можуть бути найрізноманітніші. Але є п’ять найімовірніших, усунути які не становитиме труднощів.

№1. Неоригінальний зарядний пристрій

Найпростіша причина, через яку смартфон так довго заряджається, криється в банальній зміні зарядного адаптера. Можливо, ви просто використовуєте чужий зарядний пристрій з недостатньо високою силою вихідного струму.

Тому, перед тим, як переходити до інших рекомендацій, переконайтеся, що ви використовуєте для зарядки оригінальні або сумісні зарядні пристрої, які відповідають вимогам вашого пристрою.

№2. Проблеми з портом

Чисто теоретично в порт зарядки вашого смартфона міг потрапити пил, бруд, вода та інші предмети. Як результат, контакти піддалися окисленню, а на них утворилися мікротріщини. Крім того, за частого використання зарядки контакти можуть стертися – все це знижує швидкість заряду.

Якщо проблема не усувається заміною зарядного адаптера і кабелю, можливо, варто перевірити стан порту зарядки і, за необхідності, звернутися до фахівця для ремонту.

№3. Використання телефону під час заряджання

Часто трапляється так, що поставивши телефон заряджатися, ми продовжуємо ним користуватися, тим самим перегріваючи батарею і сповільнюючи час заряджання.

Звісно, в деяких ситуаціях можна скористатися телефоном для здійснення важливих дзвінків або надсилання повідомлень, навіть якщо пристрій перебуває на зарядці. Проте, бажано по можливості уникати такої практики.

№4. Пошкодження батареї

Через це апарат може швидко розряджатися і повільно заряджатися. Крім того, пошкоджена батарея може призвести до відчуття, що смартфон став “товстішим”. Сильне нагрівання пристрою в процесі заряду та розряду також може вказувати на пошкодження батареї.

№5. Смартфон морально застарів

Якщо смартфоном користуватися постійно, то з часом його акумулятор і сам пристрій можуть почати деградувати. Негативний вплив на них чинять також перегріви, переохолодження і падіння смартфона. У такій ситуації єдиним рішенням може стати заміна пристрою на новий.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Використання Android-планшетів стане більш зручним і комфортним

    У ході вивчення коду другої бети Android 15 QPR1 Мішаал Рахман з Android Authority виявив…

    09.10.2024

    Камера від iPhone 16 і 8ГБ ОЗП: Названа ціна та детальні характеристики iPhone SE 4

    Наступний рік відкриває перед аматорами iPhone захоплюючі перспективи. Серед очікуваних релізів особливу увагу приверне лінійка…

    09.10.2024

    iPhone 16 Pro зберігає лідерство на фоні низьких продажів стандартних версій

    Після виходу лінійки iPhone 16 аналітики активно вивчають стан ланцюжка постачання, щоб визначити рівень попиту…

    09.10.2024

    Microsoft завершила підтримку двох версій Windows 11

    Компанія Microsoft оголосила про припинення підтримки двох версій операційної системи Windows 11: 21H2 та 22H2.…

    09.10.2024

    Корпорація Microsoft відстає від конкурентів у розвитку технологій штучного інтелекту

    У 2023 році багато аналітиків пророкували лідерство американської корпорації Microsoft на міжнародному ринку штучного інтелекту,…

    09.10.2024

    AnTuTu: iPhone 16 Pro Max виявився не таким потужним, як iPad Pro M4

    Розробники бенчмарку AnTuTu представили вересневий рейтинг продуктивності пристроїв Apple, до якого увійшли нові моделі iPhone…

    09.10.2024