Чому смартфон став довше заряджатися: топ-5 причин

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Причина довгого заряджання не завжди пов’язана з тим, що в гаджеті зносився акумулятор. Часом користувачі самі уповільнюють цей процес, навіть не підозрюючи цього.

Реклама

Іноді виникає ситуація, коли смартфон починає розряджатися дуже швидко, хоча він куплений був не так давно. І навіть після “нічної зарядки” пристрій на ранок заряджений тільки наполовину.

Якщо ви помітили, що ваш смартфон заряджається повільніше, ніж зазвичай, причини цього можуть бути найрізноманітніші. Але є п’ять найімовірніших, усунути які не становитиме труднощів.

№1. Неоригінальний зарядний пристрій

Найпростіша причина, через яку смартфон так довго заряджається, криється в банальній зміні зарядного адаптера. Можливо, ви просто використовуєте чужий зарядний пристрій з недостатньо високою силою вихідного струму.

Тому, перед тим, як переходити до інших рекомендацій, переконайтеся, що ви використовуєте для зарядки оригінальні або сумісні зарядні пристрої, які відповідають вимогам вашого пристрою.

№2. Проблеми з портом

Чисто теоретично в порт зарядки вашого смартфона міг потрапити пил, бруд, вода та інші предмети. Як результат, контакти піддалися окисленню, а на них утворилися мікротріщини. Крім того, за частого використання зарядки контакти можуть стертися – все це знижує швидкість заряду.

Якщо проблема не усувається заміною зарядного адаптера і кабелю, можливо, варто перевірити стан порту зарядки і, за необхідності, звернутися до фахівця для ремонту.

№3. Використання телефону під час заряджання

Часто трапляється так, що поставивши телефон заряджатися, ми продовжуємо ним користуватися, тим самим перегріваючи батарею і сповільнюючи час заряджання.

Звісно, в деяких ситуаціях можна скористатися телефоном для здійснення важливих дзвінків або надсилання повідомлень, навіть якщо пристрій перебуває на зарядці. Проте, бажано по можливості уникати такої практики.

№4. Пошкодження батареї

Через це апарат може швидко розряджатися і повільно заряджатися. Крім того, пошкоджена батарея може призвести до відчуття, що смартфон став “товстішим”. Сильне нагрівання пристрою в процесі заряду та розряду також може вказувати на пошкодження батареї.

№5. Смартфон морально застарів

Якщо смартфоном користуватися постійно, то з часом його акумулятор і сам пристрій можуть почати деградувати. Негативний вплив на них чинять також перегріви, переохолодження і падіння смартфона. У такій ситуації єдиним рішенням може стати заміна пристрою на новий.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ