Статті

Скільки днів має “тримати” заряд батареї сучасного смартфона

Share
Час читання: 2 хв.

Ємності акумуляторних батарей смартфонів переважно збільшуються з виходом нових моделей. Зараз середнє значення близько 5000 mAh. А згадайте смартфони десятирічної давнини, яка середня ємність там в акумуляторів тоді була.

Іноді користувачі, як рибалки, нахвалюють акумулятор свого смартфона, який нібито може тижнями працювати без підзарядки. Таке може бути, якщо смартфоном не користуватися, тоді можна розраховувати на такі терміни. І знову ж таки сучасний смартфон, навіть у режимі бездіяльності – відносно ненажерливий, якщо йому не відключити або обмежити частину функцій. Зі старими моделями трохи простіше, оскільки в них напхано найменше, якщо говорити простою мовою.

Сучасний смартфон дуже ненажерливий. Виробники впроваджують купу функцій, датчиків, продуктивних процесорів тощо. Хоч ємності батареї і стають більшими, але смартфони від цього не працюють довше. Середній термін роботи сучасного смартфона (з напрацюванням близько року) без підзарядки – 1 день. Після купівлі в магазині нової моделі – можна розраховувати і на 2 дні, в окремих випадках три. Знову ж таки якщо смартфоном користуватися, а не дивитися на нього.

Є всілякі китайські смартфони з підвищеною ємністю батареї, але як правило, це лише маркетинговий хід. Реальна ємність батареї значно нижча за заявлену.

Ось є у мене Xiaomi Redmi Note 9 Pro, після покупки в магазині, він легко витримував 1,2-2 дні інтенсивного навантаження (батарея 5000 mAh). Буквально через пару місяців використання цей термін став зменшуватися. І став дорівнювати одному дню. Такий термін він витримує і зараз, після двох років використання, але при простому навантаженні (телефонні дзвінки, перевірити пошту, на повідомлення відповісти). Якщо навантаження стає інтенсивним, то день він не відпрацює.

Зараз придбав Google Pixel 6. Ємність акумулятора у даного смартфона (4500 mAh). Наразі заряд він тримає 1,5 дня приблизно при інтенсивних навантаженнях. Та й за бездіяльності чи звичайної інтенсивності використання заряд стрімко тане, але я нічого не налаштовував і загалом працює смартфон у налаштуваннях “за замовчуванням”. Інтернет я не відключаю, режимами економії енергії не користуюся, на ніч “режим політ” не вмикаю тощо.

Вважаю, що через рік використання мій Google Pixel 6 працюватиме близько одного дня без підзарядки. Але не бачу нічого страшного в цьому, заряджається батарея зараз швидко, завдяки технології швидкої зарядки. Хоч і багато хто не довіряє і продовжує використовувати звичайний зарядний пристрій в надії зберегти батарею. Але за підсумком всі приходять до одного – заряд батареї тримає все менше і менше часу.

У мене на такий випадок своє бачення, через два-три роки використання – смартфон можна сміливо міняти. Смартфони дуже швидко застарівають, додатки “важчають” і немає ніякої необхідності намагатися зберегти всіма силами свій телефон. Скрізь обмежувати себе при використанні свого смартфона, заряджати годинами. Це не машина, за якою потрібно доглядати і берегти її, бо через два роки ти нову не будеш купувати.

І ніякого здорового глузду мені берегти акумуляторну батарею – немає. Використовую смартфон на повну, за призначенням і акумулятор не бережу. Головне щоб один день смартфон міг пропрацювати без підзарядки. І поки смартфон це може, він залишається у мене. Починаються проблеми – смартфон відправляється на Авіто. У заміні акумулятора не бачу жодного сенсу, бажаного ефекту це не дає.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    5 нових функцій iPhone 16, про які ви могли не знати

    Вчора Apple презентувала нову лінійку iPhone 16, що привернула увагу яскравими кольорами, новою кнопкою для…

    21.09.2024

    Нова Пошта повідомила про важливі зміни для українців, які перебувають за кордоном

    Нова Пошта мала базовий додаток для європейських країн, де були тільки стандартні функції. Тепер же…

    21.09.2024

    Продуктивність Apple A18 Pro та Snapdragon 8 Gen 3 порівняли в умовах гри Genshin Impact

    Нові моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max від Apple принесли суттєві покращення,…

    21.09.2024

    Головна функція WhatsApp і Viber може бути небезпечною для користувачів

    Експерти попередили про небезпеку, яку можуть приховувати листівки, що надсилаються через месенджери, такі як WhatsApp…

    21.09.2024

    OpenAI активно рухається до 3-ї фази ШІ та залучає таланти для команди

    Компанія OpenAI знову привертає увагу своїми амбітними планами щодо розвитку штучного інтелекту. Під керівництвом дослідника…

    21.09.2024

    Qualcomm оголосила про наміри купити Intel

    Один із провідних світових виробників чіпів Qualcomm планує придбати компанію-конкурента Intel. Про це повідомило видання…

    21.09.2024