Статті

ТОП-5 переваг Windows перед macOS

Share
Час читання: 2 хв.

Операційні системи Windows і Mac OS – найпопулярніші комп’ютерні операційні системи, що конкурують між собою. Звичайно Windows є безумовним лідером, але з кимось потрібно конкурувати. У кожної з систем свої переваги. Багато хто віддає перевагу виключно продуктам Apple, але є щонайменше ТОП-5 переваг Windows, які очевидно виграють перед Mac OS.

Глибоке налаштування

Операційна система від Apple максимально проста у використанні. Вона створена для людей, які не розбираються в нюансах. З одного боку – це добре, з іншого – у користувача обмежені можливості самостійно налаштувати систему.

У Windows можна змінити багато чого. Починаючи від дизайну вікон і робочого столу, закінчуючи налаштуванням роботи процесора і пам’яті в BIOS. А можна вручну задати нові правила в командному рядку. Система Windows максимально відкрита для користувача.

Сумісність з апаратурою

У Apple є особливість, що обмежує можливість підключення деякої апаратури. Наприклад, без додаткових хитрощів, під’єднати iPhone можна тільки до комп’ютера Mac.

ОС Windows і в цьому питанні набагато простіша. Їй не потрібні фірмові та дорогі периферійні пристрої. Підійде будь-яке зовнішнє обладнання, смартфони, будь-які програми. На Windows запуститься навіть те, що не повинно запускатися.

Неофіційне ПЗ

Піратство – це погано. Але багатьох користувачів Windows іноді буквально рятує можливість встановлення неліцензійного програмного забезпечення. Ситуації різні бувають.

Тут можна не тільки безплатно поставити дорогий додаток, а й запустити той, чого вже немає в офіційних магазинах. Любителі Apple такої можливості позбавлені або сильно обмежені.

Підтримка комп’ютерних ігор

Любителям пограти у відеоігри однозначно варто вибирати Windows. Саме під цю систему оптимізовані всі сучасні та старі ігрові проекти. У той час як Mac OS в основному заточена під роботу. Із запуском багатьох ігор можуть виникнути проблеми.

Доступність техніки

Якщо не брати до уваги кустарних установок, Mac OS інсталюється виключно на фірмову продукцію Apple. Тобто – на Macbook і відповідні комп’ютери. Головна їхня відмінність – висока ціна. У цьому неважко переконатися, відвідавши роздрібний магазин електроніки або інтернет-магазин, де реалізується подібна техніка.

Windows можна встановити на будь-який комп’ютер, який підходимо за системними вимогами. Та й який не підходить – часто теж можна, залишиться питання в адекватній продуктивності.

Остання версія Windows 11 чимось починає нагадувати macOS, вбачається прагнення до мінімалізму. Але не дивлячись на обгортку, Windows не втрачає своєї унікальності і вищевказаних переваг.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: macOSWindows
  • Останні записи

    Як захистити свій Android пристрій від крадіжки: прості рекомендації

    У сучасному цифровому світі смартфони виконують більше, ніж просто функції зв’язку — вони зберігають наше…

    21.09.2024

    5 нових функцій iPhone 16, про які ви могли не знати

    Вчора Apple презентувала нову лінійку iPhone 16, що привернула увагу яскравими кольорами, новою кнопкою для…

    21.09.2024

    Нова Пошта повідомила про важливі зміни для українців, які перебувають за кордоном

    Нова Пошта мала базовий додаток для європейських країн, де були тільки стандартні функції. Тепер же…

    21.09.2024

    Продуктивність Apple A18 Pro та Snapdragon 8 Gen 3 порівняли в умовах гри Genshin Impact

    Нові моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max від Apple принесли суттєві покращення,…

    21.09.2024

    Головна функція WhatsApp і Viber може бути небезпечною для користувачів

    Експерти попередили про небезпеку, яку можуть приховувати листівки, що надсилаються через месенджери, такі як WhatsApp…

    21.09.2024

    OpenAI активно рухається до 3-ї фази ШІ та залучає таланти для команди

    Компанія OpenAI знову привертає увагу своїми амбітними планами щодо розвитку штучного інтелекту. Під керівництвом дослідника…

    21.09.2024