Смартфони

Apple готує найбільшу зміну в історії. iPhone стануть схожими на Android-смартфони

Share
Час читання: 2 хв.

На початку червня Apple проведе щорічну конференцію розробників WWDC, на якій покаже нові версії своїх операційних систем iOS, iPadOS і macOS. І якщо на комп’ютерах варто очікувати тільки мінорних змін, які поліпшать користувацький досвід, то у випадку з iOS і iPadOS ми можемо розраховувати на маленьку революцію, до якої шанувальники технологій закликали роками.

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, наступна версія iOS і iPadOS 17 дасть змогу користувачам встановлювати додатки зі сторонніх джерел. Така можливість з’явиться не завдяки прихильності Apple, а внаслідок вимог європейського закону про цифрові ринки та послуги, який набуде чинності з 1 січня наступного року. Цей закон спрямований на посилення захисту конфіденційності користувачів, а також забезпечення більш справедливої економічної конкуренції. Останній пункт передбачає відкриття на цифрових платформах доступу до сторонніх джерел контенту.

Щоб Apple відповідала новим правилам Європейського Союзу, вона повинна дозволити встановлення альтернативних магазинів застосунків в iOS і iPadOS. Якщо компанія не виконає вимоги, їй загрожує штраф у розмірі до 20% від світового доходу. За словами Гурмана, Apple вирішила дотримуватися нового законодавства, але доступ до стороннього софту надаватиметься з низкою умов – наприклад, застосунки, встановлені за межами App Store, повинні будуть пройти якийсь процес перевірки безпеки.

Apple від самого початку існування iOS боролася зі встановленням додатків “на стороні”, оскільки побоювалася загрози безпеці своїх смартфонів. Друга причина закритої платформи – це страх зниження доходів – за кожен проданий додаток Apple заробляє від 15 до 30 відсотків від його кінцевої ціни. Компанія нічого не отримає від ігор і програм, встановлених з інших джерел, навпаки, вони даватимуть прибуток конкуруючим магазинам.

Microsoft уже повідомила, що готує власний магазин ігор для iOS і iPadOS і хоче представити його серед перших.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    5 нових функцій iPhone 16, про які ви могли не знати

    Вчора Apple презентувала нову лінійку iPhone 16, що привернула увагу яскравими кольорами, новою кнопкою для…

    21.09.2024

    Нова Пошта повідомила про важливі зміни для українців, які перебувають за кордоном

    Нова Пошта мала базовий додаток для європейських країн, де були тільки стандартні функції. Тепер же…

    21.09.2024

    Продуктивність Apple A18 Pro та Snapdragon 8 Gen 3 порівняли в умовах гри Genshin Impact

    Нові моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max від Apple принесли суттєві покращення,…

    21.09.2024

    Головна функція WhatsApp і Viber може бути небезпечною для користувачів

    Експерти попередили про небезпеку, яку можуть приховувати листівки, що надсилаються через месенджери, такі як WhatsApp…

    21.09.2024

    OpenAI активно рухається до 3-ї фази ШІ та залучає таланти для команди

    Компанія OpenAI знову привертає увагу своїми амбітними планами щодо розвитку штучного інтелекту. Під керівництвом дослідника…

    21.09.2024

    Qualcomm оголосила про наміри купити Intel

    Один із провідних світових виробників чіпів Qualcomm планує придбати компанію-конкурента Intel. Про це повідомило видання…

    21.09.2024