Статті

Експерти назвали налаштування смартфона, які можуть використовуватися для стеження

Share
Час читання: 2 хв.

Будь-який смартфон є вмістилищем для величезної кількості персональних даних. При цьому налаштування, що дозволяють шпигувати за власниками мобільних пристроїв, активні за замовчуванням. З їх відключенням експерти затягувати не рекомендують.

У смартфонах з ОС Android є щонайменше п’ять функцій, які теоретично можуть бути використані для стеження. Про них і піде мова нижче.

Геолокація

Якщо той чи інший мобільний апплет має доступ до GPS-модуля, то ніщо не заважає розробникам відстежувати місце розташування користувача. Вони можуть бачити всі відвідувані ним місця. Експерти радять закрити доступ до GPS-модуля застосункам, для коректної роботи яких він не потрібен.

Сканування Bluetooth + Wi-Fi

За замовчуванням Android-смартфони автоматично шукають доступні Bluetooth і Wi-Fi мережі. Зловмисники можуть скористатися цим для відстеження місця розташування користувачів. Відключити автоматичне сканування можна в розділі налаштувань “Місцезнаходження”.

Історія місцезнаходжень Google

У кожного власника Android-смартфона є Google-акаунт. Без нього використання мобільного пристрою за прямим призначенням є неможливим. За замовчуванням система відстежує переміщення користувача. Отримані дані використовуються для пошуку місць і навігації. Для вимкнення функції моніторингу переміщень необхідно відкрити в розділі налаштувань “Місцезнаходження” підрозділ “Служби визначення місцевості”, після чого деактивувати параметр “Історія місцезнаходжень Google”.

Вимкнення датчиків

За наявності підозр у зловживанні будь-яким додатком доступом до компаса, GPS-модуля, мікрофона, камери та інших апаратних датчиків, експерти рекомендують вжити заходів для забезпечення захисту конфіденційності. Для відключення доступу необхідно відкрити в розділі налаштувань “Система” підрозділ “Параметри розробника”.

Вимкнення персональної реклами

Користувачам Android-смартфонів демонструються релевантні рекламні оголошення, засновані на їхніх пошукових запитах та інших активностях. Заборонити передавати Google дані можна в підрозділі “Реклама” розділу Google у налаштуваннях апарата. Після вибору свого акаунта відкрийте вкладку “Дані та реклама”. У ній є пункт “Дані та конфіденційність”, що дає змогу налаштовувати персоналізацію реклами.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Qualcomm готує новий флагманський процесор Snapdragon 8 Extreme Edition

    Замість очікуваного Snapdragon 8 Gen 4, компанія Qualcomm готується представити новий флагманський процесор під назвою…

    09.10.2024

    Apple додала останні iPod nano і iPod shuffle до списку застарілих пристроїв

    Компанія Apple офіційно додала останні моделі iPod nano та iPod shuffle до списку застарілих пристроїв,…

    09.10.2024

    Як авіарежим у телефоні може полегшити життя: 5 прихованих можливостей відомої функції

    Режим польоту необхідний на борту літака, щоб унеможливити перешкоди бортової апаратури. Поки він увімкнений, неактивно…

    09.10.2024

    Samsung випустить бета-версії One UI 7 і Android 15 для користувачів до кінця 2024 року

    Модератор офіційного форуму користувачів мобільних пристроїв Samsung повідомив, що процес бета-тестування нового інтерфейсу One UI…

    09.10.2024

    Павло Дуров назвав нововведення, які скоро з’являться у Telegram

    Засновник Telegram Павло Дуров анонсував наступну хвилю нововведень, які з'являться у месенджера найближчими днями. Що…

    09.10.2024

    Apple показала вражаючі можливості камери iPhone 16 Pro

    Компанія Apple випустила новий рекламний ролик, присвячений одній з недооцінених функцій iPhone 16 Pro і…

    08.10.2024