Експерти назвали налаштування смартфона, які можуть використовуватися для стеження

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Будь-який смартфон є вмістилищем для величезної кількості персональних даних. При цьому налаштування, що дозволяють шпигувати за власниками мобільних пристроїв, активні за замовчуванням. З їх відключенням експерти затягувати не рекомендують.

Реклама

У смартфонах з ОС Android є щонайменше п’ять функцій, які теоретично можуть бути використані для стеження. Про них і піде мова нижче.

Геолокація

Якщо той чи інший мобільний апплет має доступ до GPS-модуля, то ніщо не заважає розробникам відстежувати місце розташування користувача. Вони можуть бачити всі відвідувані ним місця. Експерти радять закрити доступ до GPS-модуля застосункам, для коректної роботи яких він не потрібен.

Сканування Bluetooth + Wi-Fi

За замовчуванням Android-смартфони автоматично шукають доступні Bluetooth і Wi-Fi мережі. Зловмисники можуть скористатися цим для відстеження місця розташування користувачів. Відключити автоматичне сканування можна в розділі налаштувань “Місцезнаходження”.

Історія місцезнаходжень Google

У кожного власника Android-смартфона є Google-акаунт. Без нього використання мобільного пристрою за прямим призначенням є неможливим. За замовчуванням система відстежує переміщення користувача. Отримані дані використовуються для пошуку місць і навігації. Для вимкнення функції моніторингу переміщень необхідно відкрити в розділі налаштувань “Місцезнаходження” підрозділ “Служби визначення місцевості”, після чого деактивувати параметр “Історія місцезнаходжень Google”.

Вимкнення датчиків

За наявності підозр у зловживанні будь-яким додатком доступом до компаса, GPS-модуля, мікрофона, камери та інших апаратних датчиків, експерти рекомендують вжити заходів для забезпечення захисту конфіденційності. Для відключення доступу необхідно відкрити в розділі налаштувань “Система” підрозділ “Параметри розробника”.

Вимкнення персональної реклами

Користувачам Android-смартфонів демонструються релевантні рекламні оголошення, засновані на їхніх пошукових запитах та інших активностях. Заборонити передавати Google дані можна в підрозділі “Реклама” розділу Google у налаштуваннях апарата. Після вибору свого акаунта відкрийте вкладку “Дані та реклама”. У ній є пункт “Дані та конфіденційність”, що дає змогу налаштовувати персоналізацію реклами.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ