Статті

Термін “життя” смартфона на Android – лише кілька років

Share
Час читання: 3 хв.

Ще раз у цьому переконався, пройшовши з Redmi Note 9 Pro трохи більше двох років (купував у вересні 2020 року). А до цього така ж історія була з Sony Xperia XZ1, а ще раніше з Honor 9. А раніше вже не дуже пам’ятаю “хто” був, здається – Huawei P8 lite.

І всі ці смартфони були зі мною в середньому по два роки. Згодом, я їх продавав іншим людям на OLX в робочому стані, але мене ці телефони вже не влаштовували. Не підходили з різних причин, найосновніша була – акумуляторна батарея, що швидко розряджається. Заміна АКБ ситуацію не змінювала, розряджався після заміни також. Оригінальних акумуляторів не знайти, а китайські аналоги не дотягують.

Друга причина, з основних – це камера. Згодом камера працювала гірше, пропадала різкість і фотографії виходили розмитими. Навіть міняв камеру на одному зі смартфонів. Допомогло рівно на місяць, потім автофокус пропав. Скло камери дряпалося тощо. Ще були й інші причини, які змушували мене міняти смартфон.

Але незважаючи на ці терміни, я продовжую вибирати смартфони на Android. І я, як і раніше, залишаюся їм відданий. Купити iPhone на даний момент часу, ніхто мене змусити не зможе. Гроші є, а хто не вірить, то існує кредит. А навіть якщо просто подарують, я його передарю дружині, вона за ними фанатіє. А може продам, якщо це не суперечить якимось традиціям і принципам. А що я розмріявся-то – ніхто мені нічого не подарує. Відійшли трохи від теми – продовжимо.

За ці умовні два роки в моєму користуванні – всі смартфони відпрацювали повністю свою вартість, та ще й допомогли заробити понад витраченого. Я експлуатую свої гаджети “по повній програмі”, не бережу їх. Єдина турбота про них – захисний чохол і скло, ну і ногами, може, не штовхаю їх, та у воду не кидаю.

Я не стежу за рівнем заряду і розряду батареї, можу заряджати кілька разів за день по 5-10 хвилин. І я розумію, що такі зарядки дуже швидко знижують ресурс акумулятора. Я кидаю всюди смартфон, а один чохол може бути на смартфоні всі два роки експлуатації. Пісок, що потрапив під чохол, може подряпати корпус. Я вмикаю навігатор у телефоні, коли їду за кермом (штатного немає). Особливо в спекотну погоду, смартфон розжарюватися починає в такому режимі.

Зі мною багато хто не погодиться, але я сам приймаю такі рішення. Я купую смартфон за свої гроші і роблю з ним те, що за хочу. Це ви свої смартфони можете гладити хоч щодня, та “молитися” на них – це ваше право і ніхто не має права вас критикувати або засуджувати за це. Що я, що ви – можемо розбити свої смартфони об стіну і нам ніхто нічого не скаже. Ну тільки подивляться, самі знаєте як на кого. Я думаю, ви зрозуміли загальний посил.

Хтось скаже – купуй дорожчий смартфон, флагман який-небудь тисяч за 70 000 і вище, будеш ходити з ним 5 років і більше, та й проблем ніяких не буде.

Мені грошей шкода стільки віддавати, з урахуванням “моєї ощадливості” до смартфонів. Та й навіщо мені такий смартфон? За підсумком потім буду продавати і сильно втрачати в грошах. А тут купив за 10 000 – 20 000 гривень, та продав через пару років за 5 000 – 10 000 гривень. Не велика втрата, а ось купив за 30 000-50 000 , а потім продати за 10 000 -20 000 гривень, як мінімум, прикро. Хоча може і не так це страшно для когось. А як він набридне за 5 років? Та й технології на місці не стоять.

Мене влаштовують смартфони, які я купую, і влаштовує бюджет, який я витрачаю на них. Але влаштовують вони протягом кількох років, а потім настав час у магазин за новим. Два роки – це адекватний термін “життя” і нормальної працездатності смартфона.

Після цього терміну смартфон працюватиме, але з деякими відхиленнями від норми і недоліками. Їх можна вперто не помічати і говорити, що “з моїм телефоном все гаразд”, але вони все одно будуть і їх ставатиме дедалі більше. Цього разу я придбав Google Pixel 6, буду чекати два роки. Сподіваюся протягне стільки.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Правду розповідає.ці говнодроїди реально рік,два і починают тупити і навіть не бюджетні а жорогі моделі,Самсунг s21ультра!Я такого від преміум моделі не очікував,ні квартальні оновлення,ні скидання не допомагають всеодно тормозить і думає

  • Чуш собача. Бред. Дуже багато таких текстів на цьому ресурсі. Мабуть відпишусь.

  • а про що взагалі цей допис? сенсу в тексті стільки що можна було написати щось в стилі «всім привіт смартфони на андроїд живуть два роки, я свій використовую на максимум, це моє право, мене все влаштовує, всім пока»

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Qualcomm готує новий флагманський процесор Snapdragon 8 Extreme Edition

    Замість очікуваного Snapdragon 8 Gen 4, компанія Qualcomm готується представити новий флагманський процесор під назвою…

    09.10.2024

    Apple додала останні iPod nano і iPod shuffle до списку застарілих пристроїв

    Компанія Apple офіційно додала останні моделі iPod nano та iPod shuffle до списку застарілих пристроїв,…

    09.10.2024

    Як авіарежим у телефоні може полегшити життя: 5 прихованих можливостей відомої функції

    Режим польоту необхідний на борту літака, щоб унеможливити перешкоди бортової апаратури. Поки він увімкнений, неактивно…

    09.10.2024

    Samsung випустить бета-версії One UI 7 і Android 15 для користувачів до кінця 2024 року

    Модератор офіційного форуму користувачів мобільних пристроїв Samsung повідомив, що процес бета-тестування нового інтерфейсу One UI…

    09.10.2024

    Павло Дуров назвав нововведення, які скоро з’являться у Telegram

    Засновник Telegram Павло Дуров анонсував наступну хвилю нововведень, які з'являться у месенджера найближчими днями. Що…

    09.10.2024

    Apple показала вражаючі можливості камери iPhone 16 Pro

    Компанія Apple випустила новий рекламний ролик, присвячений одній з недооцінених функцій iPhone 16 Pro і…

    08.10.2024