Термін “життя” смартфона на Android – лише кілька років

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Ще раз у цьому переконався, пройшовши з Redmi Note 9 Pro трохи більше двох років (купував у вересні 2020 року). А до цього така ж історія була з Sony Xperia XZ1, а ще раніше з Honor 9. А раніше вже не дуже пам’ятаю “хто” був, здається – Huawei P8 lite.

Реклама

І всі ці смартфони були зі мною в середньому по два роки. Згодом, я їх продавав іншим людям на OLX в робочому стані, але мене ці телефони вже не влаштовували. Не підходили з різних причин, найосновніша була – акумуляторна батарея, що швидко розряджається. Заміна АКБ ситуацію не змінювала, розряджався після заміни також. Оригінальних акумуляторів не знайти, а китайські аналоги не дотягують.

Друга причина, з основних – це камера. Згодом камера працювала гірше, пропадала різкість і фотографії виходили розмитими. Навіть міняв камеру на одному зі смартфонів. Допомогло рівно на місяць, потім автофокус пропав. Скло камери дряпалося тощо. Ще були й інші причини, які змушували мене міняти смартфон.

Але незважаючи на ці терміни, я продовжую вибирати смартфони на Android. І я, як і раніше, залишаюся їм відданий. Купити iPhone на даний момент часу, ніхто мене змусити не зможе. Гроші є, а хто не вірить, то існує кредит. А навіть якщо просто подарують, я його передарю дружині, вона за ними фанатіє. А може продам, якщо це не суперечить якимось традиціям і принципам. А що я розмріявся-то – ніхто мені нічого не подарує. Відійшли трохи від теми – продовжимо.

За ці умовні два роки в моєму користуванні – всі смартфони відпрацювали повністю свою вартість, та ще й допомогли заробити понад витраченого. Я експлуатую свої гаджети “по повній програмі”, не бережу їх. Єдина турбота про них – захисний чохол і скло, ну і ногами, може, не штовхаю їх, та у воду не кидаю.

Я не стежу за рівнем заряду і розряду батареї, можу заряджати кілька разів за день по 5-10 хвилин. І я розумію, що такі зарядки дуже швидко знижують ресурс акумулятора. Я кидаю всюди смартфон, а один чохол може бути на смартфоні всі два роки експлуатації. Пісок, що потрапив під чохол, може подряпати корпус. Я вмикаю навігатор у телефоні, коли їду за кермом (штатного немає). Особливо в спекотну погоду, смартфон розжарюватися починає в такому режимі.

Зі мною багато хто не погодиться, але я сам приймаю такі рішення. Я купую смартфон за свої гроші і роблю з ним те, що за хочу. Це ви свої смартфони можете гладити хоч щодня, та “молитися” на них – це ваше право і ніхто не має права вас критикувати або засуджувати за це. Що я, що ви – можемо розбити свої смартфони об стіну і нам ніхто нічого не скаже. Ну тільки подивляться, самі знаєте як на кого. Я думаю, ви зрозуміли загальний посил.

Хтось скаже – купуй дорожчий смартфон, флагман який-небудь тисяч за 70 000 і вище, будеш ходити з ним 5 років і більше, та й проблем ніяких не буде.

Мені грошей шкода стільки віддавати, з урахуванням “моєї ощадливості” до смартфонів. Та й навіщо мені такий смартфон? За підсумком потім буду продавати і сильно втрачати в грошах. А тут купив за 10 000 – 20 000 гривень, та продав через пару років за 5 000 – 10 000 гривень. Не велика втрата, а ось купив за 30 000-50 000 , а потім продати за 10 000 -20 000 гривень, як мінімум, прикро. Хоча може і не так це страшно для когось. А як він набридне за 5 років? Та й технології на місці не стоять.

Мене влаштовують смартфони, які я купую, і влаштовує бюджет, який я витрачаю на них. Але влаштовують вони протягом кількох років, а потім настав час у магазин за новим. Два роки – це адекватний термін “життя” і нормальної працездатності смартфона.

Після цього терміну смартфон працюватиме, але з деякими відхиленнями від норми і недоліками. Їх можна вперто не помічати і говорити, що “з моїм телефоном все гаразд”, але вони все одно будуть і їх ставатиме дедалі більше. Цього разу я придбав Google Pixel 6, буду чекати два роки. Сподіваюся протягне стільки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ