Чому техніка Apple довговічніша за смартфони на Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Більшість користувачів думають, що різниці між Айфоном і телефонами інших виробників немає: однакові запчастини, схожий зовнішній вигляд, невідомі тонкощі операційної системи… Але всередині гаджетів є величезна різниця. І вона полягає не в процесорах чи камерах, а в самому процесі виробництва.

Реклама

Виявляється, підприємства зі складання iPhone включають у себе велику кількість робітників порівняно з підприємствами зі складання китайських брендів. Це, безумовно, важливий фактор, чому техніка Еппл є більш надійною, ніж інші смартфони. Однак, виникає питання: чому девайси від Apple виробляються стількома людьми? Чи є це вимогою компанії або пов’язано проблемами у виробничому процесі?

Підприємства зі складання айфонів у Китаї

Нещодавно Китайська компанія Foxconn, що відповідає за складання iPhone, призначила Майкла Чанга на посаду керівника. Його вибір був обумовлений не тільки професіоналізмом, а й успішним виступом на страйку робітників. Завдяки його зусиллям, конфлікт було вирішено, а вимоги Apple було виконано.

Згідно зі словами Майкла Чанга, для складання кожного iPhone потрібна робота 1200 співробітників, тоді як для виробництва смартфонів інших китайських виробників достатньо всього 100 робітників. Однак, це не пов’язано зі старими методами виробництва, а є наслідком високих стандартів якості, які встановлює Apple. Для складання продукції використовується понад 90 ліній та 400 етапів вставки її складових.

У процесі складання iPhone використовується ручна праця, особливо при складанні дуже дрібних деталей, які складно обробити автоматично. Водночас роботи здатні виконати лише третину необхідних операцій. Незважаючи на зміни вимог ринку і випуск моделей різної конфігурації, ручна праця, як і раніше, залишається більш вигідною для компанії Apple, ніж переналагодити обладнання. А це означає, що фахівці виробничих ланцюжків Фоксконн продовжують займатися складанням iPhone своїми руками, що надає продукції Apple додаткового статусу та привабливості.

На жаль, на перший погляд робота на фабриці Foxconn може здатися важкою і малоприємною. Проте насправді оператори верстатів виконують важливе завдання і контролюють роботу роботів. Крім того, на відеоінспекційній ділянці працюють безліч інженерів, які наглядають за складанням продукції та забезпечують її високу якість. Таким чином, виробництво iPhone – це злагоджена і високотехнологічна робота, яка виконується людьми і роботами разом.

Компанія Apple надає важливість не тільки зовнішньому вигляду своїх пристроїв, а й їхнім внутрішнім компонентам. При порівнянні компонентів в Apple Watch Ultra з дешевими “но-нейм” смарт-годинниками, різниця буде помітна наочно. У минулому ми вже розповідали про проблеми Pixel Watch, виробництво яких нагадує складання дешевих китайських годинників з АліЕкспресс.

Компанія Foxconn зіткнулася з новою проблемою після того, як багато управлінців налагодили роботу заводів у Китаї в умовах пост-ковідної епохи. Виготовлення нових iPhone в Індії виявилося важким, зокрема через кастову систему в цій країні, яка ускладнює набір працівників. Місцеві виробники також прагнуть зайняти місце Foxconn, можливо, у зв’язку з проблемами в поставках через локдауни, які простіше вирішувати на місцевому рівні.

Причини поломки смартфонів

Помітно, що після відвідин виробничих потужностей у Китаї, сам Тім Кук висловився не тільки позитивно про просунуту технологію, а й відзначив високу кваліфікацію заводських працівників. Глава Apple наголосив, що виконання завдання зі складання AirPods, що складаються з багатьох деталей, вимагає не тільки професіоналізму і навичок пересічних працівників, а й професійних нженерів. Кук також зауважив, що на загальних зборах у Китаї робітників вистачило б для заповнення кількох футбольних полів, тоді як в Америці, найімовірніше, не вистачило б навіть на одну кімнату.

Це свідчить про те, що корпорація не має наміру зменшувати кількість своїх працівників на виробничих лініях iPhone, оскільки це може негативно позначитися на продукції. Самсунг, своєю чергою, теж знає, наскільки складно досягти якості на виробництві: південнокорейський гігант технологій одного разу ледь не припинив виробництво OLED-дисплеїв. Продукція, яка пройшла експертизу якості, становила лише 60%, що було недостатньо для такого флагмана.

Навіть найзастаріші моделі Apple служать набагато довше, ніж девайси на Андроїд. Переконайтеся в цьому самі. Наприклад, вибрати Айфон у відмінній якості на Pedant.Market.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ