Названо 5 причин змінити провайдера

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Багато користувачів як під’єдналися до провайдера років 10-15 тому, так і не розглядають можливість зміни постачальника послуг. Так, раніше в будинках вибір провайдерів був невеликий, але зараз майже скрізь на вибір пропонується кілька постачальників послуг інтернету. Тарифи і швидкості у них приблизно однакові, але є кілька нюансів.

Реклама

Як зрозуміти, що провайдера пора міняти? Знайшов 5 причин

Причина №1 – не влаштовує вартість послуг. Багато провайдерів, крім доступу в інтернет, пропонують так звані пакети послуг, які можуть включати в себе ще й цифрове телебачення.

Зараз я думаю над зміною провайдера, оскільки він підняв вартість тарифу на 50 гривень на місяць, до тарифу включено телебачення, яке я не дивлюся. У сусіднього провайдера є тариф тільки з доступом в інтернет (без ТБ) і він якраз на 50 гривень дешевший.

Варто розуміти, що сильно заощадити не вийде – у всіх постачальників послуг приблизно одні й ті самі ціни. Точніше, заощадити можна 1 раз – часто при переході, провайдер дає знижку на кілька місяців за те, що скористалися послугами компанії.

Причина №2 – проблеми з якістю доступу в інтернет чи інших послуг. Якщо ви впевнені, що з вашим Wi-Fi роутером і комп’ютером немає проблем, а інтернет гальмує, зависає, показує низьку швидкість, то можна подумати про зміну постачальника послуг.

Тут теж є нюанс. Можливо, обидва провайдери використовують одну й ту саму інфраструктуру і заміна вам просто не допоможе. Це питання краще з’ясувати у сусідів, які підключені до іншого оператора зв’язку.

Причина №3 – потрібно більше послуг. Сучасний провайдер може вам запропонувати: доступ до сховища медіаконтенту, відеоспостереження, охоронну сигналізацію, цифрове телебачення та багато іншого. Зручно, коли всі послуги надає один оператор – він відповідає за якість, обслуговує обладнання, та й оплачувати можна єдиний рахунок. Можливо, те, чого немає у вашого провайдера, знайдеться у сусіднього.

Причина №4 – маршрутизація. Щоб не писати різні терміни, наведу приклад. Припустимо, ви граєте в ігри на місцевих серверах. З вашого поточного провайдера пінг 30-50, а сусід спокійно грає з пінгом 2-5. Це означає, що шлях від вашого оператора до кінцевого сервера трохи довший, ніж у сусіда. Або ж у вашого провайдера є якісь проблеми з доступом до місцевого дата-центру.

У моїй практиці був випадок, коли з мого міста маршрут до одного місцевого сайту проходив через Київ.

Змінити оператора просто – можна підключити паралельно іншого і подивитися якість. Потім прийти в офіс першого і розірвати договір. Потрібно бути психологічно готовим – вас будуть вмовляти залишитися і, можливо, запропонують дуже хорошу знижку, від якої ви просто не зможете відмовитися.

Причина №5 – оптика в будинок або квартиру. Багато постачальників послуг пропонують оптоволоконний кабель до квартири, а разом з ним і швидкості до 1 Гбіт/сек. Якщо вам потрібна висока якість, то варто задуматися про таку можливість.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ