Статті

Як дізнатися всі характеристики телефону – декілька порад

Share

Характеристики мобільного пристрою – корисна інформація, яка стане в пригоді, наприклад, при виборі нового смартфона для порівняння його зі старим. Розповімо про різні способи дізнатися всі параметри свого телефону через вбудовані функції, пошук в інтернеті або сторонні додатки.

Найпростіше і найнадійніше знайти інформацію про телефон в інструкції та технічних характеристиках, які в паперовому варіанті додавалися до самого смартфона. Однак ця документація часто губиться або викидається власником одразу після купівлі пристрою, тому звернемося до альтернативних способів.

Налаштування телефону

У розділі налаштувань “Про телефон” міститься часткова інформація про характеристики смартфона. З неї можна дізнатися назву моделі пристрою, скільки на телефоні оперативної та внутрішньої пам’яті, його версію Android, кількість ядер і модель процесора. Список пунктів може змінюватися залежно від моделі смартфона, але її назва, що дасть змогу дізнатися детальніші дані про телефон, буде доступна в будь-якій моделі в рядку “Ім’я пристрою”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пошук в інтернеті

Дізнавшись назву моделі свого смартфона з розділу “Про телефон”, можна продовжити пошук всіх його характеристик. Для цього назву телефону з припискою “Характеристики” потрібно вбити в пошуковий рядок будь-якого браузера. Параметри пристрою найчастіше можна знайти в таких джерелах:

  • На офіційному сайті виробника. Спростити процес можна, якщо відразу відкрити цей сайт і вбити назву моделі в його внутрішній пошук.
  • На різних сайтах у вигляді оглядів на конкретну модель смартфона. Ця інформація найчастіше найдокладніша, проте немає гарантії, що вдасться знайти огляд на потрібний телефон.

Сторонні додатки

У Google Play доступна ціла низка безплатних програм, які автоматично визначають модель смартфона і показують усі його технічні характеристики. Перелічимо найбільш популярні з цих додатків.

AIDA64

Цей простий застосунок складається з широкого списку розділів з інформацією про телефон, серед яких “Система” (докладні дані про модель і пам’ять), “ЦП” (інформація про процесор), “Відображення” (дані про дисплей телефону), “Батарея” (ємність і стан акумулятора), а також багато інших.

CPU X

У розділі “Інформація” цього додатка можна знайти всі необхідні характеристики смартфона: процесор, пам’ять, акумулятор, список доступних датчиків, камери тощо. Тут же можна протестувати функції телефону і перевірити їхню коректну роботу.

Додаток CPU X також можна використовувати як більш зручний пошук даних по будь-якій іншій моделі смартфона. Для цього в розділі “Телефони” досить вбити назву моделі – програма покаже всі її основні параметри без зайвої інформації.

DevCheck Device & System Info

Додаток з більш проробленим інтерфейсом. Інформація подається наочно у вигляді блоків, які супроводжуються діаграмами і виділенням важливих характеристик яскравим кольором. Для отримання більш докладних даних достатньо натиснути на будь-який з блоків або перейти у вкладку “Характеристики”, “Система”, “Батарея”, “Камера” і т.д. У додатку також доступна PRO-версія, в якій буде показано бали смартфона на різних бенчмарках.

Важливо!

У деяких випадках додатки можуть відображати невірну інформація про смартфон – це хоч і трапляється рідко, але виключати таку ймовірність не варто. У цьому випадку рекомендується перевіряти ще раз інформацію, наприклад, у кількох додатках по черзі.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Представлена перша клавіатуру яка працює з повною відсутністю шуму

    Представлена ​​Seneca – перша у світі електроємнісна клавіатура з нульовим шумом при натисканні на клавіші.…

    02.05.2024

    Samsung підтверджує, що лінійка Galaxy Watch 7 матиме три моделі

    За неофіційними джерелами, лінійка Galaxy Watch 7 від Samsung матиме три моделі замість двох, що…

    02.05.2024

    У Nothing Phone (2a) додали ChatGPT із черговим оновленням

    З останнім оновленням Nothing OS 2.5.5 користувачі смартфону Nothing Phone (2a) отримали доступ до ряду…

    02.05.2024

    Оновлення Windows зламало роботу VPN: вирішити проблему поки не можна

    Нове оновлення операційної системи Windows викликало неполадки в роботі. Проблеми пов'язані з VPN-сервісами, пише Tom's…

    02.05.2024

    В мережі показали новий рейтинг топ-10 флагманів за версією AnTuTu

    Опубліковано нові рейтинги продуктивності Android-смартфонів для китайського ринку. У топ флагманів перше місце посів ASUS ROG Phone…

    02.05.2024

    Як заряджати гаджет, щоб продовжити термін служби акумулятора – тільки дієві поради

    Чи знали ви, що неправильна зарядка губить ваш смартфон, призводячи до деградації акумулятора? Розповім у…

    02.05.2024