Як дізнатися всі характеристики телефону – декілька порад

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Характеристики мобільного пристрою – корисна інформація, яка стане в пригоді, наприклад, при виборі нового смартфона для порівняння його зі старим. Розповімо про різні способи дізнатися всі параметри свого телефону через вбудовані функції, пошук в інтернеті або сторонні додатки.

Найпростіше і найнадійніше знайти інформацію про телефон в інструкції та технічних характеристиках, які в паперовому варіанті додавалися до самого смартфона. Однак ця документація часто губиться або викидається власником одразу після купівлі пристрою, тому звернемося до альтернативних способів.

Налаштування телефону

У розділі налаштувань “Про телефон” міститься часткова інформація про характеристики смартфона. З неї можна дізнатися назву моделі пристрою, скільки на телефоні оперативної та внутрішньої пам’яті, його версію Android, кількість ядер і модель процесора. Список пунктів може змінюватися залежно від моделі смартфона, але її назва, що дасть змогу дізнатися детальніші дані про телефон, буде доступна в будь-якій моделі в рядку “Ім’я пристрою”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пошук в інтернеті

Дізнавшись назву моделі свого смартфона з розділу “Про телефон”, можна продовжити пошук всіх його характеристик. Для цього назву телефону з припискою “Характеристики” потрібно вбити в пошуковий рядок будь-якого браузера. Параметри пристрою найчастіше можна знайти в таких джерелах:

  • На офіційному сайті виробника. Спростити процес можна, якщо відразу відкрити цей сайт і вбити назву моделі в його внутрішній пошук.
  • На різних сайтах у вигляді оглядів на конкретну модель смартфона. Ця інформація найчастіше найдокладніша, проте немає гарантії, що вдасться знайти огляд на потрібний телефон.

Сторонні додатки

У Google Play доступна ціла низка безплатних програм, які автоматично визначають модель смартфона і показують усі його технічні характеристики. Перелічимо найбільш популярні з цих додатків.

AIDA64

Цей простий застосунок складається з широкого списку розділів з інформацією про телефон, серед яких “Система” (докладні дані про модель і пам’ять), “ЦП” (інформація про процесор), “Відображення” (дані про дисплей телефону), “Батарея” (ємність і стан акумулятора), а також багато інших.

CPU X

У розділі “Інформація” цього додатка можна знайти всі необхідні характеристики смартфона: процесор, пам’ять, акумулятор, список доступних датчиків, камери тощо. Тут же можна протестувати функції телефону і перевірити їхню коректну роботу.

Додаток CPU X також можна використовувати як більш зручний пошук даних по будь-якій іншій моделі смартфона. Для цього в розділі “Телефони” досить вбити назву моделі – програма покаже всі її основні параметри без зайвої інформації.

DevCheck Device & System Info

Додаток з більш проробленим інтерфейсом. Інформація подається наочно у вигляді блоків, які супроводжуються діаграмами і виділенням важливих характеристик яскравим кольором. Для отримання більш докладних даних достатньо натиснути на будь-який з блоків або перейти у вкладку “Характеристики”, “Система”, “Батарея”, “Камера” і т.д. У додатку також доступна PRO-версія, в якій буде показано бали смартфона на різних бенчмарках.

Важливо!

У деяких випадках додатки можуть відображати невірну інформація про смартфон – це хоч і трапляється рідко, але виключати таку ймовірність не варто. У цьому випадку рекомендується перевіряти ще раз інформацію, наприклад, у кількох додатках по черзі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.