Названо 6 корисних порад як поліпшити домашній Wi-Fi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо Вас засмучує швидкість домашнього інтернету, то не поспішайте скаржитися провайдеру. Звичайно, якщо Ви під’єднані кабелем безпосередньо до ПК, то тоді варто дати прочухана службі підтримки. А якщо Ви, як і я, користуєтеся роутером, то Вам варто звернути увагу на поради щодо правильного його встановлення. Це покращить сигнал, а отже інтернет на Вашому пристрої працюватиме швидше.

1. Встановіть роутер у центрі житла

Стіни не зупиняють Wi-Fi сигнал, але послаблюють його. Тому якщо Ви встановили роутер у коморі або в найдальшій кімнаті, то якість залишатиме бажати кращого. Правильний варіант – розмістити його у вітальні або в іншій кімнаті, яка знаходиться приблизно на одній відстані від інших приміщень.

2. Не ставте його на підлозі

Бетонна підлога заглушає сигнал ще сильніше, ніж капітальні стіни. Не можна забувати, що випромінювання хвиль Wi-Fi значною мірою спрямоване і вниз. Виходить, що частина хвиль йде в нікуди, але ж вони могли б поширитися Вашою квартирою і допомогти інтернету швидше працювати. Виняток – другий поверх дерев’яного будинку з дерев’яною підлогою. У цьому випадку навпаки Ви забезпечите відмінний сигнал по всьому будинку, якщо поставите роутер на підлозі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Не ставте роутер поруч з іншими електричними приладами

Телевізор, мікрохвильовка, комп’ютер, холодильник створюють перешкоди сигналу. У разі, якщо Ви не можете переставити електричний прилад на інше місце, то просто встановіть роутер на висоті людського зросту (наприклад, на поличці шафи).

4. Правильно направте антени

У більшості ПК і ноутбуків внутрішні антени розташовані горизонтально. Якщо Ви так само розташуєте антени роутера – то інтернет працюватиме краще.
Що стосується смартфонів, то розташування внутрішніх антен залежить від того, як Ви їх тримаєте. А оскільки зазвичай у Ваших руках вони знаходяться вертикально і під нахилом, то так і варто встановити антену. Для планшетів – аналогічні рекомендації.

Якщо в будинку користуються і комп’ютерами, і смартфонами, то можна одну антену роутера розташувати вертикально, а іншу – горизонтально.

5. Заміряйте потужність сигналу

На смартфон можна завантажити велику кількість додатків, які здатні досить точно заміряти потужність сигналу від роутера. З їхньою допомогою Ви зможете скласти приблизну карту покриття інтернетом і зрозуміти, де встановити роутер.

6. Слідкуйте за “вірусами”

Поставте складний пароль від Вашої Wi-Fi мережі. Досвідчені користувачі по сусідству можуть зламати Ваш Wi-Fi і підключитися до нього.

Ви думатимете, чому в мене такий слабкий інтернет, а в цей час задоволений сусід завантажує гру з торрента на швидкості 10 Мб/с.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.