Статті

Чи потрібно закривати додатки на Android, які працюють у фоновому режимі

Share

Програми, що працюють у фоновому режимі, завантажують оперативну пам’ять пристрою, заважаючи нормальній роботі активних програм. Також такі фонові додатки споживають заряд батареї.

Для закриття додатків є кілька способів:

  1. Найлегший – це змахнути від низу до верху по екрану всі активні додатки. Така функція присутня на більшості смартфонів Android.
  2. Також можна, використовуючи це ж вікно, відключати програми вибірково. Для цього існує кнопка “Х” біля кожного відкритого додатка.
  3. Якщо ви не хочете витрачати свій час на закриття кожного додатка окремо, то спеціально для цього існує кнопка “Кошик”, що розташовується по центру внизу дисплея, яка закриває всі активні на даний момент програми.

Як повністю припинити роботу програми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді закриття програми через просте змахування не відключає утиліту повністю, і вона також продовжує навантажувати пристрій. Щоб повністю припинити роботу, необхідно перейти в “Налаштування” телефону, далі зайти в “Додатки”, після вибрати потрібний додаток і натиснути кнопку “Примусово закрити” або ж “Зупинити”.

Чим корисна фонова робота додатків

Виробники Android від самого початку ввели функцію підтримки одразу декількох відкритих додатків, тому якщо ви залишаєте кілька програм на фоні, то під час наступного запуску вони відкриються навіть швидше. Однак, якщо передбачений ліміт запущених додатків буде перевищено, то непотрібні процеси автоматично закриються системою.

Які додатки на смартфоні краще залишити увімкненими, залежить від індивідуальних потреб і звичок кожного користувача. Ось кілька додатків, які зазвичай має сенс залишати увімкненими у фоновому режимі:

1. Месенджери. Якщо ви часто отримуєте повідомлення і спілкуєтеся з людьми через месенджери, то має сенс залишати додатки, такі як WhatsApp, Telegram та інші, увімкненими у фоновому режимі. Це дасть вам змогу своєчасно отримувати повідомлення про нові повідомлення.

2. Електронна пошта. Якщо ви використовуєте пошту для роботи або особистих цілей, то залишайте додаток для електронної пошти увімкненим у фоновому режимі, щоб отримувати сповіщення про нові листи.

3. Соціальні мережі. Якщо ви часто спілкуєтеся з друзями і стежите за новинами в соціальних мережах, то залишайте додатки увімкненими у фоновому режимі.

4. Музика. Якщо ви слухаєте музику на смартфоні, то залишайте застосунок для програвання музики увімкненим у фоновому режимі, щоб продовжувати слухати музику навіть під час закриття екрана.

5. Навігація. Якщо ви використовуєте навігаційні додатки, як-от Google Maps або Яндекс.Карти, то залишайте їх увімкненими у фоновому режимі, щоб отримувати сповіщення про нові напрямки і не заблукати.

Пам’ятайте, що якщо телефон починає гальмувати від пари відкритих застосунків, то, найімовірніше, час відвідати ремонтний центр або купити новий пристрій. Простий власник телефону не повинен сильно заглиблюватися в налаштування оптимізації, за це відповідає виробник.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Android
  • Останні записи

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024