Чи потрібно закривати додатки на Android, які працюють у фоновому режимі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Програми, що працюють у фоновому режимі, завантажують оперативну пам’ять пристрою, заважаючи нормальній роботі активних програм. Також такі фонові додатки споживають заряд батареї.

Для закриття додатків є кілька способів:

  1. Найлегший – це змахнути від низу до верху по екрану всі активні додатки. Така функція присутня на більшості смартфонів Android.
  2. Також можна, використовуючи це ж вікно, відключати програми вибірково. Для цього існує кнопка “Х” біля кожного відкритого додатка.
  3. Якщо ви не хочете витрачати свій час на закриття кожного додатка окремо, то спеціально для цього існує кнопка “Кошик”, що розташовується по центру внизу дисплея, яка закриває всі активні на даний момент програми.

Як повністю припинити роботу програми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді закриття програми через просте змахування не відключає утиліту повністю, і вона також продовжує навантажувати пристрій. Щоб повністю припинити роботу, необхідно перейти в “Налаштування” телефону, далі зайти в “Додатки”, після вибрати потрібний додаток і натиснути кнопку “Примусово закрити” або ж “Зупинити”.

Чим корисна фонова робота додатків

Виробники Android від самого початку ввели функцію підтримки одразу декількох відкритих додатків, тому якщо ви залишаєте кілька програм на фоні, то під час наступного запуску вони відкриються навіть швидше. Однак, якщо передбачений ліміт запущених додатків буде перевищено, то непотрібні процеси автоматично закриються системою.

Які додатки на смартфоні краще залишити увімкненими, залежить від індивідуальних потреб і звичок кожного користувача. Ось кілька додатків, які зазвичай має сенс залишати увімкненими у фоновому режимі:

1. Месенджери. Якщо ви часто отримуєте повідомлення і спілкуєтеся з людьми через месенджери, то має сенс залишати додатки, такі як WhatsApp, Telegram та інші, увімкненими у фоновому режимі. Це дасть вам змогу своєчасно отримувати повідомлення про нові повідомлення.

2. Електронна пошта. Якщо ви використовуєте пошту для роботи або особистих цілей, то залишайте додаток для електронної пошти увімкненим у фоновому режимі, щоб отримувати сповіщення про нові листи.

3. Соціальні мережі. Якщо ви часто спілкуєтеся з друзями і стежите за новинами в соціальних мережах, то залишайте додатки увімкненими у фоновому режимі.

4. Музика. Якщо ви слухаєте музику на смартфоні, то залишайте застосунок для програвання музики увімкненим у фоновому режимі, щоб продовжувати слухати музику навіть під час закриття екрана.

5. Навігація. Якщо ви використовуєте навігаційні додатки, як-от Google Maps або Яндекс.Карти, то залишайте їх увімкненими у фоновому режимі, щоб отримувати сповіщення про нові напрямки і не заблукати.

Пам’ятайте, що якщо телефон починає гальмувати від пари відкритих застосунків, то, найімовірніше, час відвідати ремонтний центр або купити новий пристрій. Простий власник телефону не повинен сильно заглиблюватися в налаштування оптимізації, за це відповідає виробник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.