Як слухати музику на смартфонах без роз’єму для навушників

Відсутність роз’єму під навушники в новому смартфоні – не привід відмовлятися від їх використання. Розповімо про альтернативні способи слухати музику на телефонах без роз’ємів 3,5 мм.

Скористатися перехідником

У магазинах електронної техніки представлені адаптери для різних цілей, одна з них – слухати музику на телефоні без роз’єму під навушники. Такі перехідники з USB Type-C на Jack 3.5 мм являють собою невеликий дріт завдовжки в кілька сантиметрів з двома роз’ємами на кінцях. Найчастіше вони універсальні і підходять для більшості популярних брендів смартфонів Android. Такі ж перехідники можна знайти і для iPhone – у цьому разі на одному кінці адаптера буде роз’єм Lightning.

Для використання дротових навушників достатньо вставити адаптер у роз’єм для зарядки телефона, а в інший роз’єм перехідника – самі навушники. На якість музики та передачу звуку адаптер практично не впливає, тому для звичайного користувача жодної різниці не буде. Однак є і відчутний недолік: оскільки роз’єм для зарядки вже буде зайнятий навушниками, заряджати телефон і паралельно слухати музику не вийде. Об’єднати ці два процеси можна тільки з бездротовою зарядкою.

Використовувати навушники з альтернативним роз’ємом

Дротові навушники найчастіше випускаються з роз’ємом 3.5 мм (jack), але тенденція виробників прибирати зі своїх телефонів потрібний роз’єм, а також небажання споживачів відмовлятися від дротових навушників, змусило компанії випускати моделі з альтернативними роз’ємами. Так, можна знайти навушники популярних брендів з роз’ємами Type-C для Android і Lightning для смартфонів від Apple.

Такі навушники працюють без затримок звуку, а за якістю можуть не поступатися звичайним дротовим моделям із роз’ємом 3.5 мм. Під час вибору варто орієнтуватися як на характеристики самих навушників, так і на компанію-виробника. Більш доступні моделі маловідомих брендів можуть бути не сумісні з певними смартфонами, через що або не працюватимуть, або звук на них буде вкрай низької якості. Тому варто звертати увагу хоча б на моделі середньої цінової категорії. Як недолік варто також відзначити відсутність можливості слухати музику і заряджати телефон дротовою зарядкою одночасно.

Використовувати бездротові навушники

Розвиток бездротових навушників не стоїть на місці, і, хоча затримка звуку і деякі інші неполадки все ще актуальні, за якістю звучання бездротові моделі вже впритул наблизилися до дротових. З цієї причини під час купівлі телефону без роз’єму для навушників варто всерйоз замислитися і про придбання Bluetooth-гаджета – у більшості випадків виробники таких смартфонів випускають до них і найбільш підходящі бездротові навушники.

Якщо ж девайс того ж бренду не влаштовує, на ринку можна вибрати будь-яку іншу модель, зокрема з числа бюджетних, але з гідними характеристиками. При цьому користувачеві не доведеться займати єдиний роз’єм для зарядки, що дасть змогу заряджати телефон у будь-який час і одночасно з прослуховуванням музики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 коментар

  1. Є ще один спосіб: слухати музику через ЦАП-підсилювач. І звук шикарний, бо можна слухати Тайдл чи Кобуз у високій якості.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я