Топ-3 міфи про iPhone, у які час перестати вірити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple та її продукти завжди потрапляють у новинні заголовки: у 2023 році неможливо втекти від новин про iPhone, хоч би як ви намагалися цього зробити. При цьому про смартфон постійно ходять дивні міфи, в які люди охоче вірять. Навіть читачі нашого Телеграм-чату обговорюють їх день у день, намагаючись зрозуміти, правда це чи ні. Рік тільки почався, а про екосистему Apple поповзли нові плітки: начебто Face ID небезпечний у використанні, а iOS 16 обмежує швидкість зарядки. Пояснюємо, чому потрібно перестати вірити в ці та інші міфи про iPhone та іншу техніку Apple.

Чому Айфон повільно заряджається

В iOS 16 з’явилася функція під назвою Зарядка чистою енергією, яка працює тільки в США. Apple не стала її широко анонсувати, але ввімкнула за замовчуванням з жовтня, тому деякі користувачі соцмереж були здивовані. Вони зазначили, що функція дратує, бо Айфон заряджається повільніше. Насправді, це не так.

По-перше, еко-зарядка Айфона працює тільки там, де ви проводите найбільше часу. Наприклад, на роботі та вдома. Плюс iPhone отримує прогноз шкідливих викидів від електростанцій при підключенні до розетки, який може змінюватися залежно від різних факторів. Тобто, смартфон може почати заряджатися під ранок і встигне прийти до тями до виходу з дому. Крім того, у подорожах і під час поїздки на роботу iPhone заряджається зі звичайною швидкістю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-друге, зарядка чистою енергією відключається в налаштуваннях і користуватися нею – особистий вибір кожного. Приблизно як оптимізована зарядка, яка, ніби як, заважає, але зате береже акумулятор.

Чи безпечний Face ID

Західні видання в низці статей звинуватили Face ID у ненадійності, спробувавши знайти недоліки в розблокуванні Айфона за обличчям. Користувачам рекомендувалося відключати Face ID при виході з дому, щоб не залишитися без грошей і захистити свої дані. Чи може таке трапитися? Тільки теоретично.

  • По-перше, навіть якщо злодій витягне ваш iPhone з кишені в галасливому барі та підставить його до вашого обличчя, то не факт що він спрацює: у системі є налаштування “Вимога уваги для Face ID”. Завдяки їй потрібно подивитися на Айфон і тільки після цього він розблокується.
  • По-друге, навіть якщо такий випадок і може статися, то розташувати iPhone потрібно під правильним кутом, інакше розблокування не спрацює. Навіть якщо ви позіхнете, то Face ID не спрацює і iPhone не розблокується.
  • По-третє, важливі налаштування системи та застосунки захищені Face ID, тому під час розблокування Айфона доведеться повторно використовувати розпізнавання обличчя або вводити пароль.

Face ID є найкращим біометричним аутентифікатором у світі, який складно обдурити. У будь-якому разі, він лише є заміною код-паролю, який краще зробити якомога складнішим – про це нещодавно якраз розповідав журналіст AppleInsider.ru Кирило Пироженко у своєму матеріалі.

Як заощадити на купівлі Макбука

А ось ще один міф, який гуляє Мережею досить давно. Прийнято вважати, що для iPhone і комп’ютерів Mac потрібні виключно оригінальні аксесуари. Нібито всі гаджети Apple розроблені так, щоб ідеально працювати один з одним та й просто мають гармонійний вигляд.

При цьому вони не завжди зручні в повсякденному використанні: згадайте хоча б, як заряджається Magic Mouse? До того ж, у її начинці немає нічого особливого: усередині розташований Bluetooth-адаптер і дві пальчикові батарейки. У роздробі вона коштуватиме майже 4 тисяч гривень, але її можна сміливо замінити на аналог від якого-небудь Logitech.

У 2023 році навіть AirPods вже не такі ідеальні: у навушників є серйозні проблеми, які не виправляють роками, а аналоги від інших виробників нічим не поступаються фірмовому аксесуару від Apple. Вони швидко сполучаються і навіть пропонують користувачеві більше налаштувань!

Те ж саме стосується монітора Apple Studio Display: у нього хороша передача кольору і навіть процесор А13 Bionic всередині і скромні 60 Гц частоти оновлення. Платити за нього навряд чи хтось захоче, а аналог від іншого виробника буде нічим не гіршим. Загалом, ви вільні вибирати ту периферію, яка зручніша для вас – на швидкість роботи і сумісність це ніяк не вплине.

Але є й винятки: наприклад, кабелі для зарядки MagSafe для Макбука або різні адаптери для Mac. Тільки фірмові аксесуари забезпечать стабільну роботу пристрою, що особливо важливо для користувачів, які залишилися без офіційної гарантії Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.