Гальмує браузер у смартфоні – дам поради, які реально допоможуть

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Браузер – безсумнівно, найголовніша програма будь-якого комп’ютера, планшета або смартфона. ПК вміє добре працювати в режимі багатозадачності, а ось мобільний пристрій не дуже. Що робити, якщо гальмує браузер у смартфоні? Дам кілька практичних порад, які реально допомагають.

Очищення кешу

Для того щоб веб-сторінки відкривалися швидше, і браузер не завантажував одні й ті самі дані, придумали кеш. Він зберігається в пам’ять пристрою один раз і оновлюється в міру зміни. Браузеру не потрібно знову завантажувати одне й те саме – стилі CSS, код JavaScript. Він зчитує файли з пам’яті, що набагато швидше.

Згодом кеш “роздувається” – стає дуже великим, що впливає на продуктивність оглядача. Очистивши кеш, ви можете прискорити ваш браузер. Очищення відбувається в налаштуваннях додатків – вам необхідно вибрати потрібний браузер і знайти кнопку видалення кешу. Можливо, після цієї процедури всі проблеми зникнуть.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Запущено занадто багато додатків

Браузеру для роботи потрібна колосальна кількість ресурсів. Якщо ви відкрили десяток додатків і користуєтеся браузером, то він може працювати повільно. Змахніть ті програми, які вам не потрібні в цей момент – ресурсів для роботи стане більше.

Також раз на тиждень не заважає перезавантажувати смартфон – достатньо його вимкнути і ввімкнути.

Занадто багато вкладок

У кожному мобільному оглядачі є вкладки. Більшість користувачів не звертають увагу на них, і вони накопичуються. Що більше вкладок, то складніше браузеру працювати з ними. Натисніть на іконку з цифрами і закрийте непотрібні вкладки – оглядач за це вам точно “подякує”.

Пробуємо інший браузер

Практика показує, що рідний браузер, який йде разом з оболонкою вашого смартфона, може споживати занадто багато ресурсів і відображати нав’язливу рекламу. Але вихід є – пошукати інший оглядач у магазині додатків. Рекомендую чистий Google Chrome – у ньому немає жодних доповнень, а інші браузери, як правило, базуються саме на ньому. Також є полегшені версії – можна ввести в пошук фразу “легкий браузер” і встановити відповідний додаток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.