Топ-10 несподіваних пристроїв, які можна підключити до смартфону

Розкажемо про 10 несподіваних гаджетів, які працюватимуть із мобільним телефоном через OTG-кабель.

Пристрої з підігрівом

Потужності смартфона достатньо, щоб приводити в дію невеликі нагрівальні елементи – вони можуть бути вбудовані в різні предмети та виконувати цілі. Наприклад, щоб зігрітися вдома в холодні дні, до телефону можна підключити тапочки та рукавички, що зігрівають, без пальців. Є й інші гаджети з функцією підігріву – підставки для кухлів, щоб напої довше зберігали температуру, а також маски для очей.

Камера-ендоскоп

Невелика камера на гнучкій трубці дозволяє виконувати різні завдання. Найчастіше такі девайси застосовують для ремонту або, наприклад, щоб заглянути у важкодоступні місця – ендоскоп, що підключений до телефону, транслює відео з камери на екран мобільного пристрою. Існують інші різновиди цього гаджета, наприклад, ендоскоп для підводної зйомки, який можна використовувати для риболовлі.

Міні-вентилятор

Позбутися спеки там, де немає електричної розетки або мережі, допоможе портативний вентилятор. Його можна підключити до смартфону та використовувати, наприклад, на вулиці. Звичайно, такі вентилятори мають невеликий розмір та потужність.

Лампа для читання або селфі

Портативні лампи, що працюють через OTG від телефону, дозволяють читати з великим комфортом і турботою про зір — вони часто оснащуються затискачем, за який можна прикріпити лампу до книги, а також гнучкою ніжкою, щоб легко змінювати кут освітлення.

Є й компактніші варіанти, призначені для зйомки на фронтальну камеру. Вони виступають як додаткове освітлення і дозволяють зробити якісні фотографії навіть у нічний час і на камеру з низькою роздільною здатністю.

Портативна чоловіча бритва

Через OTG-кабель до телефону можна підключити електробритву. Це невеликий девайс, який поміститься навіть у кишені, а використовувати його можна там, де нема електрики. Такий пристрій виявиться корисним під час подорожей, тому що практично не займає місця, а для роботи йому потрібний лише смартфон.

Міні-пилосос для клавіатури

Почистити інші девайси від пилу та крихт дозволить гаджет, який також можна підключити через кабель OTG. Цей компактний пилосос, що працює від акумулятора телефону, створений для всмоктування невеликих обсягів сміття і ідеально підходить для швидкого чищення комп’ютерної клавіатури.

Веб-камера

Якщо вбудована в телефон камера знімає в низькій роздільній здатності або зовсім перестала працювати, замість неї можна використовувати девайс. До смартфону можна підключити звичайну веб-камеру для комп’ютера, яку потрібно підключити через OTG, або знайти спеціалізований гаджет — компактніші камери, створені саме для роботи телефону.

Мікроскоп

Портативний мікроскоп для телефону – це модернізований ендоскоп, але з більшим збільшенням (зум більше 1000х). З його допомогою можна розглядати прикраси, колекції (наприклад монети) або дрібні деталі під час ремонту техніки. При цьому зображення з мікроскопа передається на телефон, де його можна не лише переглядати, а й зберігати як фото та відео.

Принтер

Щоб роздрукувати документ на принтері, необов’язково проводити всю процедуру через комп’ютер — кабель OTG дозволяє зробити це безпосередньо з телефону. Для цього принтер достатньо підключити, встановити будь-яку програму для надсилання команд принтеру та запустити друк.

Музичні інструменти

Щоб одразу записувати гру на музичних інструментах, деякі з них можна підключити до смартфону. Наприклад, це можна зробити з синтезатором — для запису та обробки потрібно завантажити мобільний додаток, який у багатьох випадках розробляється самим виробником музичного інструменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.