Приховані функції месенджера Telegram, про які знають не всі користувачі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Telegram є одним із найпопулярніших месенджерів у світі завдяки своїм численним функціям, які можуть бути маловідомими навіть досвідченим користувачам. Ось кілька секретів програми, які можуть виявитися корисними.

Прихований режим перегляду

Telegram пропонує можливість приховати факт перегляду повідомлень. Для цього потрібно натиснути на повідомлення та утримувати його, потім вибрати опцію “Приховати”. Таким чином, повідомлення не буде позначено як прочитане, а автор повідомлення не отримає сповіщення про те, що його повідомлення було переглянуто.

Пересилання повідомлень без цитування

Telegram пропонує можливість надсилати повідомлення без цитування відправника. Для цього потрібно натиснути та утримувати на повідомленні, потім вибрати опцію “Переслати без цитати”. Таким чином, одержувач бачитиме лише текст повідомлення без вказівки відправника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заборона копіювання тексту з повідомлень

Telegram пропонує функцію, яка дозволяє заборонити копіювання тексту з повідомлень іншим користувачам. Для цього потрібно натиснути на іконку “Редагувати” у правому верхньому куті повідомлення, потім вибрати опцію “Заборонити копіювання”. В цьому випадку інші користувачі не зможуть скопіювати текст із вашого повідомлення.

Приховані емодзі

Telegram пропонує безліч прихованих емодзи, які можуть бути доступні лише через певні комбінації клавіш. Наприклад, емодзі сміється кота можна отримати, набравши комбінацію “: D” і натиснувши на іконку зі списком емодзі.

Секретні команди

Telegram пропонує багато секретних команд, які можуть допомогти спростити використання месенджера. Наприклад, можна використовувати “/unread” для швидкого перегляду всіх непрочитаних повідомлень або “/newgroup” для створення нової групи чату. Список усіх доступних секретних команд можна знайти в розділі “Settings > Privacy and Security > Passcode Lock > Secret Chat”.

Приховані чати

Telegram пропонує функцію “Приховані чати”, яка дозволяє створити захищений чат з можливістю налаштування автоматичного видалення повідомлень. Для створення прихованого чату потрібно вибрати опцію New Secret Chat і вибрати контакт. Приховані чати працюють лише між двома пристроями та автоматично видаляються після певного періоду часу.

Самознищення повідомлення

Telegram пропонує функцію “Самознищення”, яка дозволяє відправляти повідомлення з встановленим часом самознищення. Для цього потрібно натиснути та утримувати на повідомленні, потім вибрати опцію “Set Self-Destruct Timer”. Можна вибрати від 1 секунди до 1 тижня. Після цього повідомлення автоматично видаляється з чату.

Режим читання

Telegram пропонує функцію “Режим читання”, яка дозволяє вимкнути звуки та вібрації повідомлень на певний період часу. Для цього потрібно зайти в “Налаштування” та вибрати опцію “Не турбувати”. Можна вибрати період часу, на який хочете вимкнути сповіщення.

Зміна шрифту

Telegram пропонує можливість зміни шрифту у програмі. Для цього потрібно зайти в “Налаштування” та вибрати опцію “Chat Settings”. Потім потрібно натиснути на “Font Size” та вибрати опцію “Custom Font”. Можна завантажити власний шрифт або вибрати зі списку доступних.

Автопереклад повідомлень

Telegram пропонує функцію автоматичного перекладу повідомлень іншою мовою. Для цього потрібно натиснути на повідомлення та утримувати його, потім вибрати опцію “Translate”. Telegram автоматично переведе повідомлення на мову, яку вибере користувач. Якщо потрібної мови немає у списку, можна додати її до “Мовні налаштування” в розділі “Налаштування”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.