Статті

Чому на телефоні зависає показник заряду. Чи небезпечно це

Share
Час читання: 2 хв.

Поломки смартфонів бувають різними. Часто вони пов’язані саме із зависанням системи чи окремих додатків. Деякі власники пристроїв на Android стикаються з тим, що індикатор заряду довгий час показує те саме значення. Чому зависає заряджання? І як що робити у такій ситуації?

Можливі причини та як їх усунути

Тож, через що зависла зарядка на телефоні? Причин може бути кілька. Ми розберемо основні з них і дамо поради щодо вирішення проблеми.

Оновлення Android

Практика показує, що після чергових оновлень ОС телефони починають класти. Проблеми із зарядкою зазвичай виникають через великі оновлення, але можуть виникнути і через невеликі. Тому якщо індикатор почав зависати, перше, що потрібно згадати – чи недавно ви оновлювали смартфон.

Що робити? Перший і найдієвіший спосіб – перезавантаження пристрою. Якщо він не допоміг, можна спробувати скинути установки телефону до заводських. Але в цьому випадку вам доведеться пожертвувати деякими файлами в пам’яті девайсу.

Якщо помилка дійсно пов’язана з оновленням, розробник може її виправити. Напишіть на технічну підтримку виробника, і у вас є всі шанси, що після наступного оновлення баг пропаде.

Неякісна зарядка

Мало хто використовує оригінальний шнур та «вилку», які йдуть у комплекті з телефоном. Найчастіше ми встромляємо у смартфон будь-який відповідний кабель, що опинився під рукою. І таке ставлення може стати причиною зависання індикатора зарядки. Та ж проблема часто виникає через неякісне бездротове заряджання.

Що робити? У цьому випадку вам також допоможе перезавантаження або скидання налаштувань. Постарайтеся використовувати оригінальний зарядний пристрій, щоб проблема не повторювалася.

Поломка USB или адаптера

Не завжди зависання зарядки на екрані – це системна проблема. Можливо, ваш зарядний пристрій просто не працює. При цьому заряджання може сповільнитися або зовсім зупинитися.

Що робити? Перевірити зарядний пристрій на іншому пристрої. Якщо вона не працює, замінити на нову.

Внутрішні ушкодження

Інша “механічна” версія помилки – поломки всередині телефону. Проблема може бути в роз’ємі або акумуляторі пристрою. Якщо справа в АКБ, то ви, швидше за все, помітите, що телефон перестав тримати заряд.

Що робити? За будь-якої з внутрішніх проблем єдине рішення – віднести телефон до сервісного центру. Фахівець проведе діагностику та з’ясує, в чому справа. При необхідності вам можуть змінити АКБ або роз’єм для заряджання.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Valve представила дані про обладнання, яке використовують гравці Steam

    У вересні 2024 року компанія Valve опублікувала дані про те, яке обладнання використовують користувачі Steam.…

    05.10.2024

    Android 16 вводить режим покращеного захисту конфіденційності

    Оскільки смартфони містять багато конфіденційної інформації, Google вирішила надати користувачам можливість додатково убезпечити себе. У…

    05.10.2024

    WhatsApp додає функцію тегів для статусів, подібну до Instagram

    WhatsApp впровадив нові функції для «Статусів», дозволяючи користувачам відзначати інші облікові записи. Це нововведення робить…

    05.10.2024

    За прогнозами, наступного року Apple випустить iPhone з тоншими OLED-дисплеями

    Тайванська компанія Novatek оголосила про плани розпочати масове виробництво OLED-дисплеїв з технологією TDDI (touch and…

    04.10.2024

    OpenAI запустив новий інтерфейс Canvas для ChatGPT

    OpenAI, лідер у галузі штучного інтелекту, анонсував інструмент Canvas, що спрощує роботу з текстом та…

    04.10.2024

    Telegram готує повноцінну заміну для YouTube

    Розробники Telegram оголосили про проведення конкурсу. Учасникам пропонується створити для iOS-версії Telegram плеєр, який може відтворювати відео…

    04.10.2024