Чому на телефоні зависає показник заряду. Чи небезпечно це

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Поломки смартфонів бувають різними. Часто вони пов’язані саме із зависанням системи чи окремих додатків. Деякі власники пристроїв на Android стикаються з тим, що індикатор заряду довгий час показує те саме значення. Чому зависає заряджання? І як що робити у такій ситуації?

Реклама

Можливі причини та як їх усунути

Тож, через що зависла зарядка на телефоні? Причин може бути кілька. Ми розберемо основні з них і дамо поради щодо вирішення проблеми.

Оновлення Android

Практика показує, що після чергових оновлень ОС телефони починають класти. Проблеми із зарядкою зазвичай виникають через великі оновлення, але можуть виникнути і через невеликі. Тому якщо індикатор почав зависати, перше, що потрібно згадати – чи недавно ви оновлювали смартфон.

Що робити? Перший і найдієвіший спосіб – перезавантаження пристрою. Якщо він не допоміг, можна спробувати скинути установки телефону до заводських. Але в цьому випадку вам доведеться пожертвувати деякими файлами в пам’яті девайсу.

Якщо помилка дійсно пов’язана з оновленням, розробник може її виправити. Напишіть на технічну підтримку виробника, і у вас є всі шанси, що після наступного оновлення баг пропаде.

Неякісна зарядка

Мало хто використовує оригінальний шнур та «вилку», які йдуть у комплекті з телефоном. Найчастіше ми встромляємо у смартфон будь-який відповідний кабель, що опинився під рукою. І таке ставлення може стати причиною зависання індикатора зарядки. Та ж проблема часто виникає через неякісне бездротове заряджання.

Що робити? У цьому випадку вам також допоможе перезавантаження або скидання налаштувань. Постарайтеся використовувати оригінальний зарядний пристрій, щоб проблема не повторювалася.

Поломка USB или адаптера

Не завжди зависання зарядки на екрані – це системна проблема. Можливо, ваш зарядний пристрій просто не працює. При цьому заряджання може сповільнитися або зовсім зупинитися.

Що робити? Перевірити зарядний пристрій на іншому пристрої. Якщо вона не працює, замінити на нову.

Внутрішні ушкодження

Інша “механічна” версія помилки – поломки всередині телефону. Проблема може бути в роз’ємі або акумуляторі пристрою. Якщо справа в АКБ, то ви, швидше за все, помітите, що телефон перестав тримати заряд.

Що робити? За будь-якої з внутрішніх проблем єдине рішення – віднести телефон до сервісного центру. Фахівець проведе діагностику та з’ясує, в чому справа. При необхідності вам можуть змінити АКБ або роз’єм для заряджання.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ