Статті

iPhone 14 не має слота для фізичної SIM-карти. Що це означає для звичайних користувачів

Share

Флагманська серія iPhone 14, що побачила світ у вересні минулого року, отримала кілька інноваційних фішок. Крім того, компанія Apple відмовилася від слота для фізичної SIM-картки. Якщо ви зараз розглядаєте покупку однієї з моделей iPhone 14, то, напевно, хочете знати, що означає відсутність фізичного слота для SIM-карти особисто для вас. Зараз ми про це розповімо.

Що сталося з фізичною SIM-карткою в iPhone 14?

Apple шокувала багатьох, оголосивши на вересневій презентації про відмову від фізичного слота для SIM-карти, адже ми звикли міняти SIM-карту щоразу, коли хочемо змінити стільникового оператора або номер телефону. Але в Apple вважають, що час зміни «сімок» пройшли принаймні в «яблучній» екосистемі. Але велика ймовірність, що в найближчому майбутньому приклад Apple підуть і виробники Android-смартфонів.

Замість фізичного слота для SIM-карти у моделей iPhone 14 встановлено кілька модулів eSIM, що дозволить вам одночасно підключатися до двох стільникових мереж шляхом реєстрації інтегрованої у смартфон eSIM у вашого стільникового оператора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Почати відмову від фізичних SIM-карт на користь eSIM було вирішено з домашнього американського ринку. Тільки в американських моделях iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max немає слота для SIM-карти, тоді як усі моделі, що продаються в інших країнах, як і раніше, оснащуються слотом для однієї фізичної SIM-карти і двома інтегрованими eSIM. А китайські версії iPhone, як і раніше, мають фізичний слот для двох SIM-карток, оскільки уряд Піднебесної, схоже, не є великим шанувальником технології eSIM.

Що таке eSIM?

eSIM — це вбудований модуль ідентифікації абонента або, простіше кажучи, вбудована SIM-картка, яку не можна вийняти з пристрою. Це означає, що реєстрація абонента здійснюється «по повітрю» прямо у телефоні, без фізичної взаємодії та зміни SIM-карток.

Переваги eSIM

Технологія eSIM має кілька незаперечних переваг. По-перше, використання eSIM – це екологічно, адже звичайні фізичні SIM-картки створюють багато сміття. Ці пластикові картки потрібно час від часу змінювати, у тому числі при зміні стільникового оператора. Крім того, вам потрібно міняти SIM-карту щоразу, як оператори впроваджують нову технологію, наприклад, при переході на 5G. По-друге, eSIM – це зручно. 

Все, що потрібно для активації eSIM – це підключення до Інтернету. Це означає, що на відміну від фізичної SIM-карти, вам не потрібно буде відвідувати салон мобільного зв’язку та звертатися за допомогою до представників мобільного оператора. По-третє, eSIM надають користувачам певний рівень свободи. Ви в будь-який момент можете змінити стільникового оператора просто кількома натисканнями та активувати номер онлайн. Ви можете протестувати кілька мереж, щоб оцінити, наскільки хороше покриття та якість обслуговування у того чи іншого оператора у вашому регіоні. І, по-четверте, eSIM – це безпечніше. За рахунок того, що модуль eSIM інтегрований у смартфон, ніхто не може фізично видалити або замінити eSIM, що особливо актуально у разі втрати або крадіжки смартфона.

Недоліки eSIM

Як і будь-яка інша технологія, eSIM не позбавлена ​​недоліків. Найголовніший недолік полягає в тому, що поки що далеко не всі стільникові оператори підтримують технологію eSIM, але, на щастя, це лише питання часу. Другий недолік eSIM випливає з його вбудованої природи, через що вам доведеться трохи частіше вдаватися до допомоги свого стільникового оператора, ніж у випадку з фізичною SIM-карткою. Допустимо, ви розбили ваш смартфон. У випадку, якщо ви використовуєте фізичну SIM-картку, вам достатньо просто витягти її зі зламаного пристрою та вставити в новий. А ось у випадку з eSIM буде складніше і потрібно буде отримати підтримку мобільного оператора. Крім того, деякі користувачі виступають проти eSIM, побоюючись за свою безпеку та конфіденційність. Як відомо, найкращий спосіб перешкодити будь-кому відстежувати місцезнаходження вашого мобільного пристрою — витягти SIM-картку та вимкнути всі служби. З технологією eSIM це зробити не вийде. Так, ви можете деактивувати свій віртуальний номер, але ми ж знаємо, що це зовсім не те саме.

Як вплине відсутність фізичної SIM-картки на вас?

Як ми вже говорили на початку, поки фізичного слота для SIM-карти позбавлені лише американські версії iPhone 14, і більшість стільникових операторів у цій країні підтримують цю технологію. Це означає, що більшість американців не помітять різниці у повсякденному використанні. Єдина реальна проблема, яку ми бачимо, – це незручність, яку технологія eSIM може принести мандрівникам. У багатьох країнах стільникові оператори практично не підтримують eSIM, тому при подорожах за кордон можуть виникнути проблеми, адже в їхньому iPhone не можна встановити фізичну SIM-карту.

Варто зазначити, що і в Україні зараз пропонуються два варіанти iPhone 14 – американські модифікації з eSIM та глобальні версії з eSIM та слотом для фізичної SIM-картки. Причому версії з eSIM коштують дешевше.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Huawei Pura 70, Pura 70 Pro та Pura 70 Ultra виходять у Європі: названо ціни

    Компанія Huawei презентувала свої смартфони серії Pura 70 на міжнародних ринках. У серію входять Pura…

    03.05.2024

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024