Статті

Названо 5 мінусів надто дешевого смартфона

Share

Виделка розкиду цін у смартфонів зараз дуже велика – можна купити пристрій буквально за 5000, а можна і за 50 000. Притому за функціями величезної різниці не буде – в гаджеті за 5000 і за 50 000 працюватимуть практично всі програми, крім найкрутіших сучасних ігор .

То в чому ж різниця та навіщо платити більше?

Пройдемося деякими пунктами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидкість роботи

Навіть якщо в описі до дуже дешевого смартфона буде написано, що він працює на 8-ядерному процесорі і навіть якщо це так, то не варто чекати високих швидкостей у роботі.

У таких пристроях, як правило, використовуються старі процесори, які працювали б добре на операційній системі та додатках тих років. Особливо це станеться, коли ви встановите багато додатків і спробуєте одночасно працювати в них.

Також і оперативна пам’ять буде швидше за все менше 4-х гігабайт, що дуже мало для 2023 року.

Wi-Fi та Bluetooth можуть «глючити»

Нещодавно до мене до рук потрапив дуже недорогий смартфон за 5000 гривень. Під час підключення Bluetooth навушників (TWS) неможливо дивитися відео, а звук відставав. Також і з Wi-Fi – цей гаджет не ловить мережу Wi-Fi вже під моїм вікном, хоча два інші смартфони показують практично повний рівень сигналу.

Викликано це використанням занадто недорогих та морально застарілих модулів зв’язку.

Камера

За фактом камера в ультрабюджетнику потрібна, щоб «зняти хоч якось». Наприклад, сфотографувати вивіску чи документ. Однак, за природного сонячного світла є шанс отримати досить непогані фотографії на основну камеру. Фронтальна, на жаль, навряд чи підійде для селфі, але у відеодзвінках почуватиметься більш-менш стерпно.

Не надто гарний екран

Нічого надприродного чекати від екрану в недорогому пристрої не варто. Зазвичай у таких девайсах ставлять прості екрани з низькою деталізацією та малим кутом огляду – неозброєним оком можна буде помітити пікселі, з яких будується зображення.

Проблеми з Android

Більшість надбюджетних смартфонів працюють на урізаній Go версії Android. Таку версію було створено спеціально для слабких пристроїв. Трапляються додатки, які некоректно працюватимуть у цій версії ОС — розробники просто це не передбачають.

Також я б не рекомендував брати дешевий гаджет із якими-небудь власними оболонками. Якщо вже зважилися, то візьміть на чистому Android — такий гаджет отримує менше оновлень і працюватиме тривалий період часу.

Також до мінусів можна віднести: відсутність NFC та різних датчиків. А ось ємний акумулятор уже не проблема. Навіть бюджетний девайс працює автономно досить довго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024