Названо 5 мінусів надто дешевого смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виделка розкиду цін у смартфонів зараз дуже велика – можна купити пристрій буквально за 5000, а можна і за 50 000. Притому за функціями величезної різниці не буде – в гаджеті за 5000 і за 50 000 працюватимуть практично всі програми, крім найкрутіших сучасних ігор .

То в чому ж різниця та навіщо платити більше?

Пройдемося деякими пунктами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидкість роботи

Навіть якщо в описі до дуже дешевого смартфона буде написано, що він працює на 8-ядерному процесорі і навіть якщо це так, то не варто чекати високих швидкостей у роботі.

У таких пристроях, як правило, використовуються старі процесори, які працювали б добре на операційній системі та додатках тих років. Особливо це станеться, коли ви встановите багато додатків і спробуєте одночасно працювати в них.

Також і оперативна пам’ять буде швидше за все менше 4-х гігабайт, що дуже мало для 2023 року.

Wi-Fi та Bluetooth можуть «глючити»

Нещодавно до мене до рук потрапив дуже недорогий смартфон за 5000 гривень. Під час підключення Bluetooth навушників (TWS) неможливо дивитися відео, а звук відставав. Також і з Wi-Fi – цей гаджет не ловить мережу Wi-Fi вже під моїм вікном, хоча два інші смартфони показують практично повний рівень сигналу.

Викликано це використанням занадто недорогих та морально застарілих модулів зв’язку.

Камера

За фактом камера в ультрабюджетнику потрібна, щоб «зняти хоч якось». Наприклад, сфотографувати вивіску чи документ. Однак, за природного сонячного світла є шанс отримати досить непогані фотографії на основну камеру. Фронтальна, на жаль, навряд чи підійде для селфі, але у відеодзвінках почуватиметься більш-менш стерпно.

Не надто гарний екран

Нічого надприродного чекати від екрану в недорогому пристрої не варто. Зазвичай у таких девайсах ставлять прості екрани з низькою деталізацією та малим кутом огляду – неозброєним оком можна буде помітити пікселі, з яких будується зображення.

Проблеми з Android

Більшість надбюджетних смартфонів працюють на урізаній Go версії Android. Таку версію було створено спеціально для слабких пристроїв. Трапляються додатки, які некоректно працюватимуть у цій версії ОС — розробники просто це не передбачають.

Також я б не рекомендував брати дешевий гаджет із якими-небудь власними оболонками. Якщо вже зважилися, то візьміть на чистому Android — такий гаджет отримує менше оновлень і працюватиме тривалий період часу.

Також до мінусів можна віднести: відсутність NFC та різних датчиків. А ось ємний акумулятор уже не проблема. Навіть бюджетний девайс працює автономно досить довго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.