Статті

Що не можна робити під час зарядки смартфона – не всі про це знають

Share

Зарядити смартфон – що може бути простіше? Але є кілька нюансів, про які багато хто навіть не замислюється. У статті розглянемо такі моменти, а у коментарях ви напишете, чого знали, а чого не знали. Отже, погнали!

  • Не рекомендується користуватися пристроєм, якщо він дуже гарячий. Взагалі, краще навіть не підключати занадто гарячий пристрій до джерела живлення. А якщо вже підключили, то точно не варто грати в ігри чи дивитися відео. Температура лише підвищуватиметься, а високі градуси шкодять хімічним процесам, що відбуваються всередині акумуляторної батареї. Ну, а якщо дуже потрібно, то зменшіть яскравість на мінімум і переведіть пристрій в режим економії енергії. Такий фінт знижує електроспоживання і, як наслідок, нагрівання гаджета.
  • Не підвішувати смартфон за кабель зарядного пристрою. Від цього може деформувати роз’єм зарядки або сам кабель. Провід для цього не призначений – обплетення може розтягнутися, а також є ризик того, що згодом може статися коротке замикання.
  • Не користуйтеся смартфоном, лежачи у ванній кімнаті. Скільки було у світі трагічних випадків? Удар струму та все. Якщо вже звикли лежати у ванній з мобільним девайсом, а він швидко розряджається, то краще придбати портативний Power Bank. Головне не упустіть пристрій під час водних процедур! Також не варто заряджати гаджет у приміщенні з високою вологістю, наприклад, у ванній кімнаті.
  • Не класти смартфон під час заряджання під подушку або користуватися теплим чохлом. Взагалі за пристроєм, який має акумулятор, слід стежити.

Були ситуації, коли батарея під час поповнення енергією роздмухувалась і навіть вибухала. Бажано контролювати процес зарядки та не залишати гаджети без тривалого нагляду.

Також використовуйте лише оригінальні зарядні пристрої. Тільки є одне «але» — виробник може не покласти в коробку заповітний блок живлення. У цьому випадку краще купити пристойний універсальний зарядний пристрій на кілька портів, за допомогою якого ви зможете заряджати всі девайси.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особисто я користуюся бездротовою зарядкою – це набагато безпечніше. Тільки ось не кожен смартфон має підтримку Qi, як правило, це моделі середнього та вище бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024

    Перераховані основні недоліки смартфонів із вигнутим екраном

    Лише кілька років тому набули популярності телефони з екраном-«водопадом». Проте такі ефектні дисплеї мають певні…

    05.05.2024

    Hisense випустив телевізор для любителів творів мистецтва

    Бренд Hisense анонсував телевізор CanvasTV з матовим екраном, здатний показувати цифрові полотна та фотографії у…

    05.05.2024