Що не можна робити під час зарядки смартфона – не всі про це знають

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарядити смартфон – що може бути простіше? Але є кілька нюансів, про які багато хто навіть не замислюється. У статті розглянемо такі моменти, а у коментарях ви напишете, чого знали, а чого не знали. Отже, погнали!

  • Не рекомендується користуватися пристроєм, якщо він дуже гарячий. Взагалі, краще навіть не підключати занадто гарячий пристрій до джерела живлення. А якщо вже підключили, то точно не варто грати в ігри чи дивитися відео. Температура лише підвищуватиметься, а високі градуси шкодять хімічним процесам, що відбуваються всередині акумуляторної батареї. Ну, а якщо дуже потрібно, то зменшіть яскравість на мінімум і переведіть пристрій в режим економії енергії. Такий фінт знижує електроспоживання і, як наслідок, нагрівання гаджета.
  • Не підвішувати смартфон за кабель зарядного пристрою. Від цього може деформувати роз’єм зарядки або сам кабель. Провід для цього не призначений – обплетення може розтягнутися, а також є ризик того, що згодом може статися коротке замикання.
  • Не користуйтеся смартфоном, лежачи у ванній кімнаті. Скільки було у світі трагічних випадків? Удар струму та все. Якщо вже звикли лежати у ванній з мобільним девайсом, а він швидко розряджається, то краще придбати портативний Power Bank. Головне не упустіть пристрій під час водних процедур! Також не варто заряджати гаджет у приміщенні з високою вологістю, наприклад, у ванній кімнаті.
  • Не класти смартфон під час заряджання під подушку або користуватися теплим чохлом. Взагалі за пристроєм, який має акумулятор, слід стежити.

Були ситуації, коли батарея під час поповнення енергією роздмухувалась і навіть вибухала. Бажано контролювати процес зарядки та не залишати гаджети без тривалого нагляду.

Також використовуйте лише оригінальні зарядні пристрої. Тільки є одне «але» — виробник може не покласти в коробку заповітний блок живлення. У цьому випадку краще купити пристойний універсальний зарядний пристрій на кілька портів, за допомогою якого ви зможете заряджати всі девайси.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особисто я користуюся бездротовою зарядкою – це набагато безпечніше. Тільки ось не кожен смартфон має підтримку Qi, як правило, це моделі середнього та вище бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.