Чим відрізняються дисплеї iPad

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У будь-якому гаджеті користувачів найбільше приваблює те, що знаходиться спереду — мова, звичайно ж, про дисплей, але не просто про його діагональ або рамках, а якість кольору. У iPad вони вдосконалюються регулярно: цього року ми з вами отримали новий iPad 10 з екраном 10,9 дюйма, але він дуже відрізняється і від попередньої версії, і тим більше від дисплея iPad Air. Говорити про те, який із них кращий, досить дивно — на смак та колір товаришів немає. А ось про те, чим відрізняються дисплеї iPad завжди корисно.

Що таке дисплей Ретіна

Дисплеї у своїх пристроях Apple називає Retina: під ним може ховатися і IPS-матриця, і OLED-екран, якщо мова про iPhone, але суть одна – так компанія ідентифікує щільність пікселів. У всіх Retina-дисплеїв вона становить мінімум 264 ppi (пікселя на дюйм) — саме стільки достатньо для того, щоб людське око не могло їх розрізнити. Однак у кожного завжди є своя специфікація.

  • Сітківка.
  • Рідка сітківка.
  • Liquid Retina XDR.

Неважко здогадатися, що звичайна Retina відноситься до базових iPad до 9 покоління, Liquid Retina – до iPad 10, iPad mini та «молодшого» iPad Pro, Liquid Retina XDR – у iPad Pro 12.9 дюймів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чим відрізняються iPad

В описі деяких моделей ви також можете побачити додаткові специфікації на дисплеї iPad . Ось що вони означають.
  • Олеофобне покриття – спеціальний шар, стійкий до відбитків пальців.
  • True Tone – технології для природного відображення кольорів залежно від освітлення. А ось які специфікації дисплеїв актуальні моделі iPad.
  • Колірний простір — це модель діапазону кольорів, доступна для дисплея.
  • Ламінований дисплей iPad – екран без повітряного прошарку , який знаходиться впритул до скла.

Завдяки наявним даним ми можемо скласти велику таблицю, в якій відобразимо всі дані про дисплеї в iPad. Ось що вийшло.

Модель Діагональ Роздільна здатність Технологія Яскравість Колірний простір iPad 9 10,2 Retina, 2160*1620, 264 ppi LED 500 нит sRGB iPad 10 10,9 Liquid Retina, 2360*1640, 264 ppi LED 510 ніт , 2360*1640, 264 ppi LED 500 нит P3 iPad mini 8,3 Liquid Retina, 2266*1488, 326 ppi LED 500 нит P3 iPad Pro 11 11 Liquid Retina, 2388*1668, 264. Liquid Retina XDR, 2732*2048, 264 ppi mini-LED 600 ніт, до 1600 ніт P3

Як бачите, на початку статті ми не збрехали: екрани iPad відрізняються насправді! Apple збудувала певну ієрархію Айпадов, але насправді виходить, що деяким планшетам висока роздільна здатність, P3 і підтримка зовнішнього монітора до 6К просто ні до чого. Давайте подивимося, чому саме такі дисплеї вбудовані у пристрої.

  • iPad 9 має найпростіший дисплей – без “наворотів”. Це недорогий гаджет, тому умовна підтримка P3 йому ні до чого. Можливо, після iPad Air або iPad Pro дисплей дешевого iPad здасться застарілим — так і є частково.
  • iPad 10 має екран Liquid Retina з повітряним прошарком, підтримкою Apple Pencil 1 покоління, але підвищеною роздільною здатністю. На відміну від попередньої версії, його можна підключати до монітора з Display Port через Type-C. І в iPad 9, і в iPad 10 немає ламінованого покриття
  • iPad Air 5 виглядає як iPad 10, але має екран, що ламінує, і підтримку колірного простору DCI-P3. Можна підключити до монітора з Display Port: він сумісний з дисплеєм роздільною здатністю до 6К і частотою до 60 Гц. Крім того, дисплей ламінований, має покриття антивідблиску – це і відрізняє його від iPad 10.
  • iPad mini 6 — відмінний гаджет для ігор з компактним екраном, що має високу роздільну здатність і технологію P3. Є деякі складнощі у вигляді желейного ефекту. Підтримує зовнішній дисплей до 4K та частотою до 30 Гц.
  • iPad Pro 11 дюймів має майже ідеальний, яскравий екран на 600 ниток, колірний простір P3 і висока роздільна здатність, але у нього немає mini-LED технології як у «старшого» iPad Pro 12.9.
  • iPad Pro 12.9 – єдиний планшет Apple з mini-LED , а також технологію XDR для перегляду контенту вмісту з розширеним динамічним діапазоном HDR з яскравістю до 1600 нит. Ідеально підходить для обробки зображення та підключення до зовнішнього дисплея 6K із частотою до 60 Гц.

Ми не згадували про технологію ProMotion — підвищену частоту зображення від 60 до 120 Гц, оскільки вона є лише в обох версіях iPad Pro. Це одна з головних фішок цих планшетів, яка відрізняє їх від інших iPad.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.