Статті

Названо 3 мінуса розумного годинника, який може відштовхнути користувача

Share

Розумний годинник — гаджет, який часом зустрічається навіть у людей похилого віку. А для зайнятої людини цей девайс є невід’ємним помічником у справах. Але в будь-якого пристрою можна знайти мінуси – поговоримо про них у цій статті. Виділив три суттєві мінуси наручного пристрою.

Годинник потрібно часто заряджати

Звичайний кварцовий годинник живить мініатюрна батарейка, ємності якої вистачає на рік і більше. У сучасному механічному годиннику є функція підзаводу від руху руки. А розумний годинник потрібно заряджати, як мінімум, раз на тиждень. Адже всередині знаходиться справжній, але мініатюрний комп’ютер, модуль зв’язку та екран – все це споживає колосальну кількість енергії.

Сучасні акумулятори хоч і просунулися, але ще не настільки, коли годинник можна заряджати раз на рік. За дуже активного використання (GPS, мобільна мережа) такий наручний девайс може не пропрацювати і дня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також на час роботи від одного заряду впливає температура. Взимку годинник потрібно заряджати набагато частіше, якщо ви проводите багато часу на вулиці. Благо цю проблему вирішить PowerBank і функції швидкої зарядки – за короткий час девайс можна наситити енергією від портативної батареї.

Медичні функції не точні

Залежно від моделі такий девайс може вважати пульс, частоту дихання, тиск, вимірювати щось типу ЕКГ і багато іншого. За подібні виміри, як правило, відповідає світлодіод та фотодатчик, який аналізує пульсацію крові. Але дані вимірювання не відносяться до медичних, а створені лише для ознайомлення. Про це чорне по білому буде написано в інструкції. Тобто самі виробники заявляють, що довіряти на 100% таких даних не варто.

Багато хто пам’ятає гучний ролик, коли блогер вирішив виміряти пульс у палиці ковбаси, і виявилося, що ковбаса жива! На захист такого гаджета можу сказати, що пульс вимірює годинник у людини досить точно, а ось тиск і ЕКГ – результати часто дуже різні.

Потрібен смартфон

Для зручного використання смарт-годинника потрібен смартфон, з яким годинник буде з’єднаний через Bluetooth. У смартфоні має бути програма, яка малює графіки, показуючи активність та інші параметри. За допомогою програми гаджет зручно налаштовувати.

Чому це мінус? Це ще один додатковий додаток у вашому смартфоні, на який ви хоч-не-хоч втрачатимете свій час, якщо хочете повноцінно користуватися наручним гаджетом.

Часто буває, що годинник зі смартфоном втрачає зв’язок, до того ж помітити це часом складно. Користувач може втратити повідомлення, до яких звик на екрані годинника про дзвінки або SMS.

Але якщо дивитися з іншого боку, то розумний годинник є чудовим помічником у різних справах. Не потрібно діставати смартфон, щоб переглянути час, погоду, сповіщення. А деякі гаджети містять модуль зв’язку та підтримують навіть спілкування з аудіо-відеозв’язку та текстом через месенджери. Моделів зараз дуже багато – на будь-який смак. Практика показує, що одного разу звикнувши до такого гаджета, користувач вже навряд чи розлучиться з годинником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Hisense випустив телевізор для любителів творів мистецтва

    Бренд Hisense анонсував телевізор CanvasTV з матовим екраном, здатний показувати цифрові полотна та фотографії у…

    05.05.2024

    Повні характеристики Google Pixel 8a розкрито в опублікованому PDF-файлі

    Подробиці про майбутні пристрої Google поступово розкриваються, і Pixel 8a не є винятком. Очікуваний запуск…

    05.05.2024

    Нова функція ШІ в iOS 18 дозволить автоматично створювати короткий зміст довгих повідомлень

    Apple переходить на новий рівень зручності для своїх користувачів за допомогою штучного інтелекту iOS 18.…

    05.05.2024

    Чи можна заряджати смартфон усю ніч

    Для багатьох власників смартфонів залишати гаджети заряджатися на ніч - це питання, яке викликає занепокоєння…

    05.05.2024

    Топ-3 найкращих смартфонів Xiaomi

    Xiaomi є китайським брендом, який активно розвивається та користується величезною популярністю у всьому світі. Він…

    05.05.2024

    Оновлення MIUI 14 від Xiaomi: фішки та переваги

    Смартфони китайського бренду працюють на основі прошивки MIUI. Зручний інтерфейс та простота в управлінні –…

    05.05.2024