Названо 3 мінуса розумного годинника, який може відштовхнути користувача

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розумний годинник — гаджет, який часом зустрічається навіть у людей похилого віку. А для зайнятої людини цей девайс є невід’ємним помічником у справах. Але в будь-якого пристрою можна знайти мінуси – поговоримо про них у цій статті. Виділив три суттєві мінуси наручного пристрою.

Годинник потрібно часто заряджати

Звичайний кварцовий годинник живить мініатюрна батарейка, ємності якої вистачає на рік і більше. У сучасному механічному годиннику є функція підзаводу від руху руки. А розумний годинник потрібно заряджати, як мінімум, раз на тиждень. Адже всередині знаходиться справжній, але мініатюрний комп’ютер, модуль зв’язку та екран – все це споживає колосальну кількість енергії.

Сучасні акумулятори хоч і просунулися, але ще не настільки, коли годинник можна заряджати раз на рік. За дуже активного використання (GPS, мобільна мережа) такий наручний девайс може не пропрацювати і дня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також на час роботи від одного заряду впливає температура. Взимку годинник потрібно заряджати набагато частіше, якщо ви проводите багато часу на вулиці. Благо цю проблему вирішить PowerBank і функції швидкої зарядки – за короткий час девайс можна наситити енергією від портативної батареї.

Медичні функції не точні

Залежно від моделі такий девайс може вважати пульс, частоту дихання, тиск, вимірювати щось типу ЕКГ і багато іншого. За подібні виміри, як правило, відповідає світлодіод та фотодатчик, який аналізує пульсацію крові. Але дані вимірювання не відносяться до медичних, а створені лише для ознайомлення. Про це чорне по білому буде написано в інструкції. Тобто самі виробники заявляють, що довіряти на 100% таких даних не варто.

Багато хто пам’ятає гучний ролик, коли блогер вирішив виміряти пульс у палиці ковбаси, і виявилося, що ковбаса жива! На захист такого гаджета можу сказати, що пульс вимірює годинник у людини досить точно, а ось тиск і ЕКГ – результати часто дуже різні.

Потрібен смартфон

Для зручного використання смарт-годинника потрібен смартфон, з яким годинник буде з’єднаний через Bluetooth. У смартфоні має бути програма, яка малює графіки, показуючи активність та інші параметри. За допомогою програми гаджет зручно налаштовувати.

Чому це мінус? Це ще один додатковий додаток у вашому смартфоні, на який ви хоч-не-хоч втрачатимете свій час, якщо хочете повноцінно користуватися наручним гаджетом.

Часто буває, що годинник зі смартфоном втрачає зв’язок, до того ж помітити це часом складно. Користувач може втратити повідомлення, до яких звик на екрані годинника про дзвінки або SMS.

Але якщо дивитися з іншого боку, то розумний годинник є чудовим помічником у різних справах. Не потрібно діставати смартфон, щоб переглянути час, погоду, сповіщення. А деякі гаджети містять модуль зв’язку та підтримують навіть спілкування з аудіо-відеозв’язку та текстом через месенджери. Моделів зараз дуже багато – на будь-який смак. Практика показує, що одного разу звикнувши до такого гаджета, користувач вже навряд чи розлучиться з годинником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.