Чому китайські телефони стали такими популярними

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Рідко їжджу громадським транспортом, бо працюю з дому. Нещодавно проїхався тролейбусом і був здивований — майже у кожного в руках китайський смартфон. А ось 5 років тому ситуація була дзеркальна — майже кожен мав iPhone, до того ж не останні, а вже попередні покоління.

Реклама

Чому так сталося? Адже набагато продуктивніше купити трирічний iPhone, запас міцності у якого більший, ніж китайський смартфон від невідомого бренду?

На те є кілька факторів:

1. Китайці навчилися робити справді гарні смартфони . Європейські інженери просто «прокачали» фахівців Піднебесної, використовуючи країну для виробництва своїх розробок.

А китайці гарні тим, що вміють досить непогано копіювати техніку. Підробка iPhone 14, до того ж дуже пристойної якості, вийшла задовго до офіційного релізу смартфона.

2. «Ціна-якість» . Якщо купити найдешевший смартфон від відомої компанії та порівняти його з невідомим китайським брендом – це буде небо та земля. Залізо буде набагато кращим і сучаснішим, ніж у відомого виробника. При бюджеті до 7 000 гривень краще розглядати лише китайські варіанти, орієнтуючись реальні відгуки покупців.

3. Є страх проблем, пов’язаних з санкціями . Чисто теоретично, Apple або Samsung можуть взяти та заблокувати віддалено всі свої гаджети на території нашої країни.

З китайськими телефонами таке навряд чи вийде — китайці не хочуть втрачати такий величезний ринок, як Україна. Ну і на смартфонах яблучного бренду зараз велика проблема – багато програм відсутні в AppStore, а встановити програму з іншого джерела на айфон технічно неможливо.

4. Величезна різноманітність моделей . Кольори – на будь-який смак. Якість – також. І все це за буквально «подарункової» вартості пристрою. Підібрати під себе китайський смартфон може навіть найвибагливіший користувач.

5. Регулярні оновлення та прошивки операційної оболонки . В інших виробників апдейти рідкісні, а китайці постійно щось покращують і роблять роботу пристрою безпечнішою.

6. Багато китайських виробників пропонують цілу екосистему для своїх гаджетів – ноутбук, годинник, смартфон, розумний будинок. Все це можна поєднати в єдину мережу. Таким може похвалитися, наприклад, всесвітньо відомі бренди HUAWEI та Xiaomi.

7. Топові смартфони з Піднебесної часом не поступаються своєю начинкою останнім iPhone і виходять набагато частіше.

PS Я нічого не збираюся рекламувати в цій статті, але якщо ви вибираєте китайський смартфон, рекомендую виходити з наступного:

— Якщо ваш бюджет дуже скромний, то вибирайте недорогий апарат, виходячи з реальних відгуків користувачів, які можна знайти в мережі;

— Якщо ви хочете придбати китайський апарат дорожче, краще розглядати відомі на слуху бренди: HUAWEI, Xiaomi, Honor, Realme, OnePlus.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ