Топ найкращих антивірусів для Windows у 2022 році за результатами незалежного тестування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При визначенні найкращого антивіруса тестувалося близько 20 програм. Серед них є платний та умовно безкоштовний софт. ПЗ перевірялося на наявність уразливостей та стійкість до нових загроз.

Для оцінки використовувалися чотири базові вимоги:

  • Зручність використання.
  • Вплив працювати системи.
  • Швидкість виявлення проблеми.
  • Відсоток виявлених загроз.

Також враховувалися помилкові спрацьовування, дод. функції, вартість, продуктивність, підтримка пристроїв. Підсумковий рейтинг сформувався в такий спосіб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Bitdefender

Не підходить для слабких ПК через вплив на швидкодію системи, але добре виявляє загрози. Має чудовий функціонал з батьківським контролем, менеджером паролів і т. і. Антивірус має зручний інтерфейс, а в розширеному пакеті є хороший безлімітний VPN. Серед недоліків вирізняється відсутність шифрування даних.

2. Norton

Свіжі версії показують мінімальне навантаження на системи та надійний захист. ПЗ забезпечує абсолютну приватність даних, має функцію резервного копіювання та VPN без обмежень щодо трафіку. При цьому програма належить до найдорожчих.

3. McAfee

Антивірус демонструє гарний захист та високий рівень конфіденційності. Його фішками є приємний інтерфейс та сучасний ідентифікатор шкідливого ПЗ. Але програма сильно навантажує систему, а за відсутності автооновлення відключає частину функцій.

4. Avast

Непоганий антивірус з мінімальною ціною та зручним інтерфейсом. Його вплив на продуктивність «заліза» майже непомітний. Але враження псує «вшиту» пропозицію щодо інсталяції браузера Chrome і безліч налаштувань в режимі інтелектуального сканування.

5. Avira

ПЗ забезпечує непоганий рівень безпеки, має функцію зміни пріоритетів при розподілі потужності заліза. Топові пакети тут запропоновані за доступною ціною, хоча початкових явно недостатньо функцій. Наприклад, у версії «free» не можна працювати із запущеним VPN.

6. Windows Defender

Софт від розробника ОС. Характеризується зручністю, ненав’язливістю та гідним захистом. Частина функцій прив’язана до ПЗ Microsoft, тому користувачі інших програм при використанні антивірусу зіткнуться з певними труднощами.

7. Trend Micro

Софт має один з найзручніших браузерів, який відмінно підходить для інтернет-шопінгу. За нормального рівня безпеки дозволяє перевіряти сайти на наявність програм, що збирають персональну інформацію. Серед мінусів виділяються сильне навантаження на систему під час перевірки та часті помилкові спрацьовування.

8. TotalAV

Творці програми запропонували низку інструментів щодо її оптимізації. Також вони продумали інтерфейс та забезпечили достатній для середньостатистичного користувача захист. Софт не завжди виявляє нові віруси, а в топовій версії він має обмеження за кількістю підключених пристроїв (максимум шість).

9. AVG

Є вбудований “шредер” навіть у безкоштовному пакеті. Для максимальної зручності можна налаштувати сканування, хоча при повній перевірці доведеться запастися терпінням – процес триває дуже довго. Рівень захисту та функціонал навряд чи не влаштує сучасних користувачів, але підійде при звичайній експлуатації ПК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.