Рейтинг бюджетних процесорів 2022 року для настільних комп’ютерів

І у AMD, і у Intel є на сьогодні хороші моделі процесорів за низьку вартість. Ось на які вам потрібно звернути особливу увагу.

Автори видання Tom’s Hardware представили добірку найкращих на 2022 рік бюджетних процесорів. Серед них є як Intel, так і AMD.

Найкращий процесор за 100-130 доларів

Intel Core i3-12100

Цей чотириядерний чіп забезпечує чудову продуктивність за низькою ціною. Базова тактова частота становить 3,3 ГГц, максимальна – 4,3 ГГц. Розрахункова базова потужність при цьому дорівнює 60 Вт, пікова – 89 Вт. При покупці ви також отримуєте кращу однопотокову продуктивність та FPS в іграх, потужний кулер, підтримку DDR4 та DDR5, PCIe 5.0, можливість розгону, низьке енергоспоживання. З недоліків чіпа – відсутність Turbo Boost 3.0 (є тільки версія 2.0) та розгону ядра.

Найкращий процесор за 85-100 доларів

Intel Core i3-12100F

Цей процесор має ті ж характеристики, що і модель вище, але в нього немає вбудованої графіки. В іншому параметри ті ж, хоча ціна нижче: підтримка DDR4, DDR5, PCIe 5.0, енергоефективність, підтримка розгону пам’яті та ін.

Найкращий процесор початкового рівня за 60-85 доларів

Core i3-10100F

Має чотири ядра, вісім потоків, базову тактову частоту 3,6 ГГц і пікову – 4,3 ГГц, розрахункову базову потужність 65 Вт. У середньому в іграх він дозволяє отримати 105 к/с (щоправда, це у поєднанні з RTX 3090), що для його вартості дуже непогано. У комплекті ви також отримуєте кулер. Серед недоліків моделі можна відзначити відсутність вбудованої графіки та неможливість розгону.

Найкращий процесор початкового рівня за менше 60 доларів

AMD Athlon 200GE

Відрізняється наявністю 2 ядер з 4 потоками, розрахунковою базовою потужністю 35 Вт і тактовою базовою частотою 3,2 ГГц. При цьому чіп оснащений вбудованою графікою Vega 3, тому ви зможете запускати невибагливі ігри на низьких налаштуваннях та в невисокій роздільній здатності. Однак вам доведеться змиритися зі слабкою однопоточною продуктивністю та неможливістю розгону пам’яті та графічного движка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.