Статті

Названо 4 ознаки топового смартфона: на що звернути увагу

Share
Час читання: 3 хв.

Щоразу, коли справа доходить до покупки нового смартфона, очі розбігаються від великої кількості моделей на ринку гаджетів. Як вибрати серед них той самий? І чи обов’язково купувати дорогий смартфон, щоб він був справді крутим? Давайте розберемося, які характеристики впливають на ціну та крутість.

AMOLED-матриця екрану

Раніше такою матрицею могли похвалитися тільки флагмани, але згодом цей тип дисплея почали ставити і більш доступні моделі. Хоча і вони коштуватимуть трохи дорожче за схожі за характеристиками смартфони з іншою матрицею. Це з тим, що собівартість AMOLED-экранов досить висока, вони мають низку істотних переваг:

  • Швидка швидкість відгуку;
  • Невелика товщина екрану;
  • Низьке енергоспоживання;
  • Ну дуже насичені кольори.

Ті, кому важлива барвиста картинка в гаджетах, зазвичай вибирають AMOLED. На таких дисплеях грати в ігри та дивитися фільми – одне задоволення. Соковиті кольори і висока контрастність разом з високою роздільною здатністю радують око, роблячи процес залипання в смартфон ще приємнішим.

Підвищена контрастність робить картинку на екрані дуже соковитою, але трохи відрізняється від реальності

Деякі користувачі вважають, що передача кольорів у цих екранів надто контрастна і нереалістична. Таким до душі матриця IPS з природнішими кольорами. Смартфони з IPS-екранами відрізняються точним кольором і широким кутом огляду. А ще такі дисплеї доступніші за ціною і практично не мерехтять, що добре для зору.

Але чого у AMOLED-матриці не відібрати, так це натурального чорного кольору. На відміну від інших типів матриці, AMOLED чорний колір не підсвічується, діоди просто відключаються. До речі, це сприяє і меншим витратам акумулятора.

Хороша продуктивність

Крутий смартфон – це той, у якому всі програми відкриваються швидко, навіть якщо одночасно працює 5 штук, і при цьому нічого не гальмує. За продуктивність відповідають процесор та обсяг оперативної пам’яті (ОЗП). Якщо в гаджеті стоїть спритний процесор і ОЗУ на 6-8 ГБ (а то й більше), то вартість у нього буде вищою, ніж у більш слабких моделей. Адже великий обсяг оперативної пам’яті дозволяє відкривати важкі додатки (навіть кілька одночасно) швидко і без підвисання.

У просунутих смартфонах стоять високопродуктивні процесори Snapdragon 600 або 800 серії Qualcomm або лінійки Dimensity від компанії MediaTek. Ще один параметр швидкодії гаджета – техпроцес чіпсету. Якщо цей показник від 5 до 7 нм, це топ. Отже, перед вами справді потужний смартфон.

Великий обсяг пам’яті

Часи, коли 16 ГБ пам’яті вистачало на все і сповна, давно минули. Зараз для нормального життя потрібно мінімум 64 ГБ, щоб туди помістилися всі необхідні програми, фото, відео та інше. А щоб нічим не жертвувати, краще взяти смартфон зі 128 чи навіть 256 ГБ. Але всі ми знаємо, що чим більше пам’яті, тим дорожчий апарат.

Деякі економні люди беруть смартфон з меншим об’ємом внутрішнього сховища і додатково набувають карти пам’яті. Це зручно – можна зберігати файли на SD-карті, залишивши пам’ять гаджета під програмою. Але є нюанс.

Не кожен смартфон має повноцінний слот. І власникам двох сім-карток доводиться робити вибір: вставити в лоток другу сімку або картку пам’яті? Щоб така ситуація не поставила вас у глухий кут, беріть смартфони з гібридним слотом, але великим обсягом внутрішньої пам’яті, або ж шукайте моделі з роздільними лотками.

Ємний акумулятор та швидка зарядка

Гаджетами ми користуємося настільки активно, що якби не ці два пункти, смартфони перетворилися б на «провідні телефони». Власники пристроїв з об’ємом акумулятора менше 4000 мА·год змушені проводити у розетки багато часу або всюди носити пауербанк. Якщо ви не хочете для себе подібної долі, вибирайте гаджети з батареєю на 4000-5000 мА год.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024

    iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

    Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що…

    26.09.2024

    Xiaomi Band 9 та Buds 5 дебютували на глобальному ринку

    Xiaomi анонсувала свої нові гаджети, Band 9 та Buds 5, ще в липні в Китаї.…

    26.09.2024

    Угода про штучний інтелект в ЄС відхилена Apple, хоча OpenAI та Google висловили підтримку

    Користувачі з ЄС, які сподіваються на позитивні новини щодо Apple Intelligence, можуть засмутитися. Поточний конфлікт…

    26.09.2024