Названо 4 ознаки топового смартфона: на що звернути увагу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Щоразу, коли справа доходить до покупки нового смартфона, очі розбігаються від великої кількості моделей на ринку гаджетів. Як вибрати серед них той самий? І чи обов’язково купувати дорогий смартфон, щоб він був справді крутим? Давайте розберемося, які характеристики впливають на ціну та крутість.

Реклама

AMOLED-матриця екрану

Раніше такою матрицею могли похвалитися тільки флагмани, але згодом цей тип дисплея почали ставити і більш доступні моделі. Хоча і вони коштуватимуть трохи дорожче за схожі за характеристиками смартфони з іншою матрицею. Це з тим, що собівартість AMOLED-экранов досить висока, вони мають низку істотних переваг:

  • Швидка швидкість відгуку;
  • Невелика товщина екрану;
  • Низьке енергоспоживання;
  • Ну дуже насичені кольори.

Ті, кому важлива барвиста картинка в гаджетах, зазвичай вибирають AMOLED. На таких дисплеях грати в ігри та дивитися фільми – одне задоволення. Соковиті кольори і висока контрастність разом з високою роздільною здатністю радують око, роблячи процес залипання в смартфон ще приємнішим.

Підвищена контрастність робить картинку на екрані дуже соковитою, але трохи відрізняється від реальності

Деякі користувачі вважають, що передача кольорів у цих екранів надто контрастна і нереалістична. Таким до душі матриця IPS з природнішими кольорами. Смартфони з IPS-екранами відрізняються точним кольором і широким кутом огляду. А ще такі дисплеї доступніші за ціною і практично не мерехтять, що добре для зору.

Але чого у AMOLED-матриці не відібрати, так це натурального чорного кольору. На відміну від інших типів матриці, AMOLED чорний колір не підсвічується, діоди просто відключаються. До речі, це сприяє і меншим витратам акумулятора.

Хороша продуктивність

Крутий смартфон – це той, у якому всі програми відкриваються швидко, навіть якщо одночасно працює 5 штук, і при цьому нічого не гальмує. За продуктивність відповідають процесор та обсяг оперативної пам’яті (ОЗП). Якщо в гаджеті стоїть спритний процесор і ОЗУ на 6-8 ГБ (а то й більше), то вартість у нього буде вищою, ніж у більш слабких моделей. Адже великий обсяг оперативної пам’яті дозволяє відкривати важкі додатки (навіть кілька одночасно) швидко і без підвисання.

У просунутих смартфонах стоять високопродуктивні процесори Snapdragon 600 або 800 серії Qualcomm або лінійки Dimensity від компанії MediaTek. Ще один параметр швидкодії гаджета – техпроцес чіпсету. Якщо цей показник від 5 до 7 нм, це топ. Отже, перед вами справді потужний смартфон.

Великий обсяг пам’яті

Часи, коли 16 ГБ пам’яті вистачало на все і сповна, давно минули. Зараз для нормального життя потрібно мінімум 64 ГБ, щоб туди помістилися всі необхідні програми, фото, відео та інше. А щоб нічим не жертвувати, краще взяти смартфон зі 128 чи навіть 256 ГБ. Але всі ми знаємо, що чим більше пам’яті, тим дорожчий апарат.

Деякі економні люди беруть смартфон з меншим об’ємом внутрішнього сховища і додатково набувають карти пам’яті. Це зручно – можна зберігати файли на SD-карті, залишивши пам’ять гаджета під програмою. Але є нюанс.

Не кожен смартфон має повноцінний слот. І власникам двох сім-карток доводиться робити вибір: вставити в лоток другу сімку або картку пам’яті? Щоб така ситуація не поставила вас у глухий кут, беріть смартфони з гібридним слотом, але великим обсягом внутрішньої пам’яті, або ж шукайте моделі з роздільними лотками.

Ємний акумулятор та швидка зарядка

Гаджетами ми користуємося настільки активно, що якби не ці два пункти, смартфони перетворилися б на «провідні телефони». Власники пристроїв з об’ємом акумулятора менше 4000 мА·год змушені проводити у розетки багато часу або всюди носити пауербанк. Якщо ви не хочете для себе подібної долі, вибирайте гаджети з батареєю на 4000-5000 мА год.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ