Смартфони

iPhone 15: ціна, дата виходу, характеристики та всі інші чутки

Share

Хоча лінійки Apple iPhone 14 і iPhone 14 Pro були випущені зовсім недавно, вже ходить безліч чуток про наступну ітерацію – iPhone 15. Поки що дуже рано, оскільки ми не очікуємо появи цих пристроїв до осені 2023 року, але млин чуток ніколи не зупиняється.  

Звичайно, майте на увазі, що все, що ми знаємо досі, є лише припущеннями на основі чуток та інших повідомлень ЗМІ – нічого ще не було остаточно затверджено, і, швидше за все, не буде, доки ми не наблизимося до типового сезону нових iPhone у вересні. Хоча ви можете (справедливо) скептично ставитись до деяких речей, ці чутки допомагають визначити напрямок, який Apple, ймовірно, збирається взяти для наступного iPhone.

Хоча компанія Apple випустила iPhone mini у лінійці iPhone 12 і зберегла його в серії iPhone 13, після виходу iPhone 14 модель mini була знята з виробництва. На зміну йому прийшов більший iPhone 14 Plus з 5,4-дюймовим екраном до масивного 6,7-дюймового дисплея (такого ж, як iPhone 14 Pro Max), а стандартні iPhone 14 і iPhone 14 Pro залишилися з 6,1- дюймовий екран попередніх поколінь.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що Apple продовжить цю тенденцію в лінійці iPhone 15, що включає iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Знову ж таки, стандартні iPhone 15 та iPhone 15 Pro повинні мати 6,1-дюймовий дисплей, а iPhone 15 Plus та iPhone 15 Pro Max – 6,7-дюймовий.

Однак назва для iPhone 15 Pro Max може бути іншою. Ходять чутки, що Pro Max може бути замінений на Ultra, за аналогією з Apple Watch Ultra.

Дизайн та розміри iPhone 15

Ті, хто чекає кардинальної зміни дизайну iPhone, можуть виявитися розчарованими, оскільки iPhone 15 може виглядати так само, як iPhone 14. Однак, якщо виріз під динамічний острів з отворами був притаманний лише моделям iPhone 14 Pro, Apple може поширити його на всі моделі iPhone 15. Якщо це так, то iPhone 15 стане першою моделлю iPhone, де повністю відсутній виріз.

Як згадувалося раніше, слід очікувати чотири моделі iPhone 15: 6,1-дюймовий iPhone 15, 6,7-дюймовий iPhone 15 Plus, 6,1-дюймовий iPhone 15 Pro та 6,7-дюймовий iPhone 15 Pro Max (або Ultra) .

Нещодавній звіт передбачає, що у iPhone 15 фізичні кнопки можуть бути замінені на тактильні, твердотільні кнопки живлення та гучності. Це буде працювати аналогічно кнопці Home в iPhone 7. По суті замість фізичного натискання при натисканні вона використовуватиме тактильний зворотний зв’язок, щоб імітувати відчуття при натисканні на кнопку.

Якщо повідомлення про твердотільні кнопки відповідає дійсності, то це вимагатиме встановлення двох тактильних двигунів на лівій та правій сторонах iPhone 15. Така зміна також вплине на сумісність з чохлами – навіть якщо моделі iPhone 15 будуть мати ті ж розміри та товщину, що і iPhone 14 ( включаючи виступ камери), вам знадобиться чохол, який постійно матиме відкритий доступ до цих тактильних кнопок.

Процесор та технічні характеристики iPhone 15

Стандартний iPhone 15 може використовувати чіп A16, який зараз використовується в iPhone 14 Pro, а новий чіп A17 може бути ексклюзивним для iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Схоже, що це новий спосіб, яким Apple проводить різницю між стандартними та Pro-моделями iPhone, що розпочався з лінійки iPhone 14 та iPhone 14 Pro.

TSMC, давній постачальник чіпів для iPhone, імовірно збирається використовувати 3-нм техпроцес для чіпів A17. Це дозволить зробити A17 більш ефективним у плані енергоспоживання та знизити тепловиділення під час роботи. 3-нм чіп A17 також матиме 15% приріст швидкості та потужності і на 30% більше за економію енергії в порівнянні з нинішніми 5-нм чіпами.

Згідно іншого звіту, iPhone 15 Pro також може отримати збільшення обсягу оперативної пам’яті з 6 ГБ до 8 ГБ. Об’єм пам’яті також може бути різним, хоча базовий обсяг пам’яті може залежати від того, які функції пропонує iPhone 15. Хоча в даний час обсяг пам’яті iPhone 14 Pro становить 1 ТБ, iPhone 15 Pro він може бути збільшений до 2 ТБ.

І хоча ходили чутки про те, що Apple може створити власні модемні чіпи, ці зусилля поки що не принесли жодних результатів. Швидше за все, Apple, як і раніше, буде використовувати чіпи модемів Qualcomm в iPhone 15.

Камери iPhone 15

Що стосується камери, єдине, що нам відомо, це те, що Apple працює над технологією перископічного об’єктива, який може з’явитися тільки у більшій моделі iPhone 15 Pro Max.

З перископічним об’єктивом ви можете отримати оптичний зум, що виходить за рамки того, що пропонується в даний час, наприклад, 5-кратний або 10-кратний оптичний зум. Поточні моделі iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max мають лише 3-кратний оптичний зум, тому наявність перископічного об’єктива стала б значним покращенням. Однак, зважаючи на все, тільки більший iPhone 15 Pro Max може отримати цю функцію перископа.

Я думаю, що чутки про те, що серія iPhone 15 Pro отримає об’єктив 8P, швидше за все, не виправдаються.

Мін-Чі Куо (@mingchikuo) 30 жовтня 2022 р

Раніше повідомлялося, що iPhone 15 отримає камеру 8P, що означає кількість елементів у матеріалі об’єктива. Теоретично наявність ще одного елемента в об’єктиві могла б допомогти зменшити спотворення кінцевого зображення. Однак, за словами Мінґ-Чі Куо, цього не станеться – принаймні не з iPhone 15.

Аккумулятор iPhone 15, зарядка и USB-C

Нещодавно прийняті європейські норми наказують використовувати загальний зарядний пристрій для всієї електроніки, включаючи iPhone, у спробі скоротити кількість електронних відходів. Перехід на USB-C та відмова від Lightning має відбутися до 2024 року, але Apple може отримати перевагу, перевівши iPhone 15 на USB-C у 2023 році. Це ймовірно, враховуючи чинне законодавство, але Apple може і почекати до 2024 року.

Перехід на USB-C до iPhone наблизить смартфон Apple до лінійок iPad і MacBook, які вже давно використовують USB-C. Останній iPad (2022) тільки що перейшов на USB-C, а остання модель iPad все ще використовує фірмовий зарядний пристрій Lightning від Apple.

Крім рішення ЄС, аналітик Apple Мінг-Чі Куо також впевнений у переході iPhone 15 на USB-C, заявивши в середині листопада, що його “останнє опитування показує, що нові iPhone в 2H23 відмовляться від Lightning і перейдуть на USB-C”.

(6/7)

Я прогнозую, що 15 Pro; 15 Pro Max будуть підтримувати як мінімум USB 3.2 або Thunderbolt 3. Це оновлення специфікації означає, що користувальницький досвід дротової передачі даних та виведення відео значно покращиться.

Мін-Чі Куо (@mingchikuo) 17 листопада 2022 р.

Цікавим, однак, є твердження Куо, що тільки iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max отримають переваги вищої швидкості передачі даних завдяки цій зміні. iPhone 15 і iPhone 15 Plus мають порт USB-C, але вони, як і раніше, будуть обмежені повільнішою швидкістю передачі даних USB 2.0, доступною в даний час з Lightning.

Дата виходу iPhone 15 та ціна

Анонс iPhone 15 і iPhone 15 Pro слід очікувати десь у вересні 2023 року, якщо Apple дотримуватиметься свого звичайного графіка випуску iPhone. Ціни повинні бути такими ж, як і на iPhone 14: від $799 за iPhone 14, $899 за iPhone 14 Plus, $999 за iPhone 14 Pro та $1099 за iPhone 14 Pro Max.

Хоча багато хто очікував, що Apple підвищить ціни на моделі iPhone 14, цього не сталося принаймні в США. Тому, якщо все піде добре, ми повинні мати такі ж ціни на iPhone 15, якщо не відбудеться великих змін в економіці в період до наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024