Експерти розповіли, як продовжити життя мобільному телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користуючись телефоном, ми рідко замислюємося над тим, як правильно його експлуатувати, щоб він прослужив нам довше. Зазвичай нам просто не раніше. Але, погодьтеся, що якщо ви купили дорогий телефон, ви хотіли б, щоб він якнайдовше залишався в строю.

Під час заряджання – не використовувати

Дієвих способів підтримки гаджетів в ідеальному робочому стані немає, тут багато залежатиме від якості електронного пристрою. Але при правильному догляді можна на якийсь час продовжити термін його служби. Насамперед йдеться про дбайливе ставлення до акумулятора.

– У свій час насправді ходила чутка, що залишати на ніч телефон на зарядці не можна, тому що це завдає великої шкоди батареї. Насправді, негативний вплив мінімальний, нічого страшного не трапиться, – пояснює консультант салону мобільного зв’язку Володимир Філіппов. – Батарея сильно страждає, коли телефон активно використовується в процесі заряджання – в цей момент не рекомендується робити дзвінки, переглядати відео, здійснювати інші маніпуляції. Також ходять чутки, що батарею потрібно обов’язково розряджати до нуля відсотків та заряджати на 100%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше в мобільних телефонах використовувалися нікелеві батареї, яким не шкодила повна розрядка і навіть, навпаки, була корисна. Цим і пояснюється поширення такої думки. Сучасні гаджети виробляються із застосуванням літійних акумуляторів, які не вимагають повної розрядки. Не можна сказати, що це дуже сильно впливає на акумулятори, але все ж таки краще уникати крайнощів і підтримувати заряд батареї на певному рівні – не нижче 20%, наприклад.

Користуватися зарядкою потрібно в міру потреби і зовсім необов’язково щоразу тримати телефон біля розетки до появи на екрані цифри “100%”.

Крім акумулятора, важливо звернути увагу на роз’єми. Зокрема, необхідно регулярно чистити їх від пилу та сміття.

– Динаміки, мікрофон, гнізда для зарядки та навушників можна чудово почистити сухою зубною щіткою, – каже фахівець. – Це допоможе зберегти їхній функціонал, уникнути проблем, пов’язаних із засміченням роз’ємів. Процедуру слід виконувати регулярно, у міру забруднення. Якщо власник мобільного телефону постійно знаходиться в місцях скупчення пилу, працює на будівництві, наприклад, чистити доведеться стабільно раз на тиждень.

При офісній діяльності достатньо одного разу на місяць, оскільки, незважаючи на відносно чисте середовище, телефон все одно забруднюється, роз’єм засмічується.

Ще одна поширена проблема пов’язана з небезпекою розбити телефон. Чохол і захисне скло певною мірою врятують гаджет, але багато тут залежить від крихкості самого пристрою. Одна річ, якщо екран мобільного телефону зроблений із самого міцного скла, а рамка – з алюмінію, що застосовується в аерокосмічній промисловості, і зовсім інша, коли скло та корпус не настільки надійні та б’ються легко.

У більшості випадків чохол захисними властивостями не має і перетворюється на звичайний аксесуар.

Берегти від вологи, морозу та спеки

Фахівці Роскачества радять використовувати фірмовий зарядний пристрій, який йшов у комплекті з цією моделлю. Крім того, не рекомендується залишати телефон під прямим сонячним промінням або на морозі – це дуже шкідливо для батареї. У ті моменти, коли Wi-Fi, NFC або Bluetooth не використовуються, їх краще відключати, а в зонах із поганим прийомом сигналу встановити авіарежим.

Особливо згубна для електронних гаджетів волога, тому що друкована плата, яка приводить пристрій у робочий стан, зроблена з текстоліту, дуже чутливого до намокання. На ній розміщені транзистори і конденсатори, при контакті з водою вони утворюють коротке замикання, здатне вивести з ладу ланцюга живлення. Поблизу водоймища краще використовувати водонепроникний чохол.

Якщо всередину телефону все ж таки потрапила вода, необхідно відразу відключити його, зняти кришку і витягнути батарею. Далі слід витягти сім-карту, промокнути деталі паперовим рушником або м’якою тканиною і посушити. Можна спробувати видути воду за допомогою пилососа, але надто близько до мобільника підносити його не слід. Фен не рекомендується, оскільки цей агрегат здатний розплавити електронний компонент або загнати рідину всередину гаджета.

Якщо пристрій тривалий час не використовується, його краще повністю вимкнути. Це допоможе продовжити термін служби гаджета, вплине на його продуктивність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.