Чим поганий недорогий смартфон – розбираємось

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Вибір смартфона – справа відповідальна. Багато хто купує дуже дешеві пристрої не розуміючи чим вони відрізняються від тих, що дорожчі. Давайте коротко пройдемося всіма пунктами. Публікація буде корисною тим, хто стоїть перед вибором смартфона.

Реклама

Екран

Недорогий смартфон навряд чи може похвалитися гарним екраном. Так, діагональ буде такою ж, як у останнього iPhone, а от кольоропередача, запас яскравості, роздільна здатність та частота оновлення дисплея буде низькою. Дуже багато бюджетних моделей з TN матрицею – такий дисплей дуже тьмяний.

Низька роздільна здатність загрожує тим, що зображення буде з підвищеним рівнем зернистості, що незручно для перегляду відео. Також зараз у моді екрани з великою частотою оновлення дисплея – користуватися таким смартфоном буде дуже комфортно. Бюджетник такою частотою ніколи не похвалиться.

Процесор

Слабкий процесор = повільна робота пристрою в цілому. Програми запускаються із затримкою, а перемикання між завданнями призводить до того, що користувач повинен чекати поки завантажиться та програма, на яку відбулося перемикання. Також на бюджетному пристрої запустити багато завдань неможливо – він працюватиме повільно.

До того ж слабким може виявитися навіть восьмиядерний процесор — якщо його було випущено, припустимо кілька років тому для бюджетних девайсів.

Невелика кількість оперативної пам’яті, як правило, йде разом зі слабким процесором .

На сьогоднішній день у смартфоні має бути не менше 4-х гігабайт ОЗУ, все що нижче дуже погано. Оперативною пам’яттю користуються як програми, які ви запускаєте, і операційна система.

Об’єм постійної пам’яті в бюджетному смартфоні також не може бути більшим. Добре, якщо обсяг буде 64 гігабайти, а ось 32 і менше — уже минуле століття. Чим дешевше пристрій, тим менше пам’яті буде.

Камери

Бюджетник не може похвалитися гарною камерою. Так, можливо камера зніматиме пристойно при хорошому освітленні, але при слабкому якість буде жахливою. Моделі дорожче містять кілька сенсорів для отримання якісних фото, а якщо бюджетник має 2 камери, це вже добре.

NFC

Не всі недорогі пристрої мають функцію бездротової оплати за допомогою смартфона. А в бюджетних, які можуть бути оснащені даним модулем, можуть бути проблеми з підключенням — часто NFC у бюджетнику більше глючить, ніж працює так, як і повинен.

Швидка та бездротова зарядка

Чекати кілька годин, доки зарядиться смартфон — минуле століття. Сучасний девайс повинен заряджатися кілька хвилин, щоб ним можна користуватися кілька годин. Недорогі пристрої навряд чи підтримуватимуть швидку зарядку.

Також і бездротова зарядка – зручний інструмент, просто кладеш смартфон на зарядний пристрій і він заряджається. У бюджетниках нечасто буває.

Інші функції

Недорогий смартфон навряд чи працюватиме на останньому Android – залізо просто не потягне ОС. Також у бюджетнику швидше за все будуть стандартні Wi-Fi та Bluetooth минулого покоління – якщо з Wi-Fi ще особливої ​​різниці не видно, а ось старий Bluetooth не завжди добре працює в умовах перешкод.

Бажано, щоб сучасний смартфон заряджався через USB Type-C – всі інші стандарти залишаються в минулому.

Все інше вже в принципі не дуже важливо. 5G поки що у нас немає, а eSIM ще не набирає великої популярності — практично кожен бюджетник має слот на 2 сімки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ