Статті

Чому сучасні смартфони “деградували”. Що раніше було краще

Share

Мобільний ринок не стоїть на місці і розвивається семимильними кроками, кожен виробник конкурує між собою, сподіваючись наблизитися до покупця, хтось ставить потужні процесори, хтось по 10 камер, хтось ставить камеру на 200 Мпікс тощо.

Але є й моменти, які на мій погляд не принесли нічого корисного для рядового користувача, навпаки, робота лише стала набагато менш зручною. Багато в чому це заслуга компанії Apple. Саме про такі моменти, в яких на мій суб’єктивний погляд смартфони “деградували” я вам зараз і розповім. 

Акумулятор, що знімається

Раніше абсолютно в будь-якому смартфоні можна було без проблем зняти акумулятор, а ось зараз смартфони зі знімним акумулятором “вдень з вогнем не знайдеш”. На мій погляд знімний акумулятор набагато зручніше. Коли телефон закладав проблему часто вирішувалася досить легко, вийняв акумулятор, потім вставив назад і все працює. Коли телефон намок, його можна було швидко вийняти і просушити і так само при поломках заміна акумулятора відбувалася в рази швидше та дешевше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники запевняють, що незнімні акумулятори дозволили їм збільшити їхню ємність, проте, щось мені підказує, що незнімні акумулятори їм просто вигідніше з фінансової точки зору, оскільки тепер у людини ламається смартфон, він з більшою ймовірністю йде відразу купувати новий і не намагається. самостійно вирішити проблему.

Прибрали роз’єм 3,5 мм

За це ми можемо дякувати компанії Apple адже саме вони вирішили першими прибрати цей роз’єм, а їхній приклад вже за традицією наслідували всі виробники.

Так, зараз переважно всіх bluetooth навушники, однак, вони мають властивість розряджатися, а я особисто в тривалих поїздках без навушників просто не можу. Можна користуватися перехідником, але це знову ж таки незручно. Я не думаю, що була інша причина прибрати цей роз’єм крім, як бажання продати більше bluetooth навушників.

Дизайн

Важко пред’являти, якісь претензії до виробників щодо дизайну. Просто раніше всі виробники мали нехай і не повністю унікальний дизайн, але хоч якісь нотки чогось особливого. У HTC їх динаміки, у Sony їх гострі кути, у Samsung їх вигнутий дисплей та горизонтальна камера.

А зараз абсолютно все, як один, iPhone тільки має який-небудь свій дизайн, а ось всі інші, на жаль, штампують одне і теж.

Лоток для SIM карт

За це нововведення ми теж можемо сказати спасибі компанії Apple, тому що лоток для SIM карток ввели саме вони під приводом, що це набагато зручніше і естетичніше. Може це й справді естетичніше, але ЦЕ НЕЗРУЧНО ВІД СЛОВА ЗОВСІМ.

Пам’ятаю мені терміново SIM карту потрібно було змінити так я по всьому будинку бігав шукав цю скріпку, в результаті не знайшов, довелося шукати голку. Уявляю, якби був поза домом, то як взагалі бути в такій ситуації? Особисто мені, як людині, що часто змінює SIM карти, це вкрай незручно, а носити скріпку на шиї на мотузку я не маю наміру. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Названий можливий наступник Тіма Кука на посаді глави Apple

    Керівник відділу розробки апаратного забезпечення Джон Тарнас може замінити Тіма Кука на посаді генерального директора…

    09.05.2024

    У пацієнта з чіпом Neuralink виникли перші проблеми

    У березні 2024 року компанія Ілона Маска Neuralink показала свого першого пацієнта з чіпом. Ним…

    09.05.2024

    Тест Geekbench показав, наскільки новий iPad Pro швидший за попередника

    У базі даних бенчмарку зазначено, що iPad Pro з M4 показав результат у 3767 балів…

    09.05.2024

    Android 15 обіцяє покращити режим сну

    В Android 15 додано новий API ZenDeviceEffects, який дозволяє стороннім додаткам змінювати налаштування екрану під…

    09.05.2024

    Sharp випустила камерофон Aquos R9 з незвичайним дизайном та доступний Aquos wish4

    Sharp Aquos R9 працює на базі чипсета Snapdragon 7+ Gen 3, має 12 ГБ оперативної…

    09.05.2024

    Керівник OpenAI прогнозує, що в майбутньому штучний інтелект знатиме про людство все

    У нещодавньому інтерв'ю MIT Technology Review Сем Альтман, генеральний директор OpenAi, сказав, що штучний інтелект…

    09.05.2024